2014-01-26 11913 瀏覽
睇到很多食評都稱讚Munch, 星期二已book定位置在星期六晚去試。7:00 去到唔洗等立即安排入坐,入面比較暗,有情調。不過今次我地冇叫set dinner,反而散叫。Starter香煎法國鵝肝伴士多啤梨,蘋果薯餅鵝肝size頗大,但入口即溶!!可惜外皮煎得過火影響味道。值得一讚,伴碟既生果可以去除鵝肝既油膩感。Main美國黑安格斯肉眼扒牛扒叫左medium,外皮熟內裡中間部分生,肉質嫩,煮得不錯。帶子意大利飯賣相幾好,意大利飯又不太硬(以意大利飯比較),用蕃茄汁加菇及魚子醬去煮口感非常好唯一美中不足是帶子,雖然有三隻大帶子,可惜煮過火喉影響應有的味道。總結Munch環境舒服而且有情調加上能夠提供合理價錢而且高水平的食物。我認為是物有所值和會再次光臨
不過今次我地冇叫set dinner,反而散叫。

Starter
香煎法國鵝肝伴士多啤梨,蘋果薯餅

Main
美國黑安格斯肉眼扒