香港主打串揚的居酒屋屈指可數,聽聞大廚👨🏻‍🍳出身某間有名的串揚店😎見有優惠👀部分串揚$1/串(每人限叫兩串)就來試一試一般串揚店會提供椰菜,但今次只有青瓜紅蘿蔔條(忘記影)叫左三款前菜磯煮鮑魚:入口軟腍,食得出濃郁的醬油同味醂梅水晶:酸酸的,魚軟骨炸雞軟骨:普通貨色~要趁熱食串揚方面,多數叫每款一串試下先,個人認為唔算好出色(同日本當地比較)主要是自家紅酒醋汁,味道太淡,同其他店的口味不一,視乎各人的喜好平心而論,總有值得一試的🍢🍢蝦餅三文魚籽🦐🐟👍🏻口感豐富日本鯡魚子昆布😋卜卜脆法國血鴿髀肉🕊肉質鮮嫩🥰不過不失,可試可唔試😜視乎個人口味🐮安格斯牛柳荷蘭豚肉卷🐽(梅醬/🧀芝士)半熟玉子🐣流心蛋黃日本海鰻魚🐟日本蠔🦪山芋仲有叫咗關東煮,自選五款,我揀咗蘿蔔/板魚蛋/炸豆腐/年糕福袋/男爵馬鈴薯帶咗支清酒飲,愛山米,好好飲服務方面,店員算細心同有禮貌,食物有少許介紹,亦有問下客人啱唔啱食,雖然有落錯單,小小大意,見佢有幾分誠意,值得原諒食物:7.5/10環境:8/10服務:8/10性價比:7/10

一般串揚店會提供椰菜,但今次只有青瓜紅蘿蔔條(忘記影)

叫左三款前菜
磯煮鮑魚:入口軟腍,食得出濃郁的醬油同味醂

梅水晶:酸酸的,魚軟骨

炸雞軟骨:普通貨色~要趁熱食

平心而論,總有值得一試的🍢🍢
蝦餅三文魚籽🦐🐟👍🏻口感豐富

日本鯡魚子昆布😋卜卜脆
法國血鴿髀肉🕊肉質鮮嫩🥰

不過不失,可試可唔試😜視乎個人口味
🐮安格斯牛柳

荷蘭豚肉卷🐽(梅醬/🧀芝士)

半熟玉子🐣流心蛋黃

日本海鰻魚🐟
日本蠔🦪
山芋

帶咗支清酒飲,愛山米,好好飲

食物:7.5/10
環境:8/10