呢排經常落雨,唔落雨又熱,真係要食返d好野對自己好d!今日早收工係尖沙嘴行街,順便同男朋友食下西餐~經過尖東搵野食,見呢間餐廳唔洗等位(因為係文華中心內),決定試下新野~裝修好有格調~特別係餐具,好靚好有西班牙風味~仲有少許浪漫🌹Menu上選擇都好多,而且價錢都好適宜~Main嘅價錢都唔會太貴~有龍蝦都係$388~Starter:香辣蒜香橄欖油大蝦($58),好香蒜味而且熱辣辣即刻出爐的~足足有6-7隻大蝦,非常新鮮又爽口~Starter:水牛芝士沙律($88)男朋友好鍾意水牛芝士,所以叫左呢個沙律,我係第一次食,芝士質感好特別,唔會太漏,加上蕃茄好開胃!Main:燉自家煙燻安格斯牛小排($188)牛肉煮到好淋好入味,隔離配上薯蓉好夾~中和返個煙燻嘅牛肉味,整體好夾!雖然份量唔係好多,但安格斯牛肉黎講呢個價錢係抵嘅!Main:蟹肉蟹膏闊條麵($268)見openrice好多人都推薦食呢個闊條麵~試左真係唔會後悔!好濃嘅蟹膏味,仲加上好多蟹肉撈埋一齊,一d都唔腥,仲有個溫泉蛋撈勻d麵,好好味~忍唔住食左好多~Drink:Tequila Sunrise 我突然好想飲返杯cocktail~呢

Menu上選擇都好多,而且價錢都好適宜~

Main嘅價錢都唔會太貴~有龍蝦都係$388~

香辣蒜香橄欖油大蝦

Starter:水牛芝士沙律($88)
水牛芝士沙律

Main:燉自家煙燻安格斯牛小排($188)
燉自家煙燻安格斯牛小排

Main:蟹肉蟹膏闊條麵($268)
蟹肉蟹膏闊條麵

Drink:Tequila Sunrise
我突然好想飲返杯cocktail~呢度沖嘅Tequila Sunrise都幾有水準,下次試下LongIsland先~
Tequila Sunrise

餐廳環境好靜,可以慢慢坐下同朋友傾計~好cozy好chill~下次會再黎~
香辣蒜香橄欖油大蝦
水牛芝士沙律