2018-08-28 5343 瀏覽
好姊妹才剛剛去完韓國旅行回來,今晚約左佢食晚飯交換手信。估唔到佢會揀食韓國烤雞😂果然好鍾情韓國菜喔。每次食烤雞,我地都會黎依間Goobne。 實在太好味了❤️。-今晚大約1800 黎到尖沙咀依間分店地方頗大,座位舒適。今晚坐落地玻璃窗位👍🏻稍後時間差不多滿座,但一啲擠迫感到無。Goobne好多款唔同口味嘅烤雞,有黑味蒜香、金黃酥脆、原味、蜜糖咖哩、黑椒、火山烤雞等等。其他沙律、主菜、飲品都一樣選擇多多。今晚我地就order咗一瓶酒兩主菜。-既然咁多味都想試,咁一於黎一款Half-Half 。可以有兩款口味。🌟果味蒜香烤雞+黑椒烤雞 (辣) $218Goobne 烤雞既肉質真的好鮮嫩、唔會「嚡」口。皮脆肉嫩,而且烤雞唔會似油炸咁肥膩熱氣,大快朵耳又冇咩罪惡感😁-果味蒜香烤雞 :充滿蒜香、加上果味醬嘅配合真係好味到唔知點形容,超正喔!加少少檸檬汁味道會更香-黑椒烤雞: 這款味道同樣帶甜,但滲著淡淡的黑椒香不算偏辣、整體味道比第一款濃。兩款烤雞真正各有特色,一件接一件,食到停唔到口-雞胸肉甜辣筋面 $130 這是一款煙韌筋麵和鮮嫩雞胸肉伴以韓式甜辣醬的冷盤。賣相相當吸引、份量都意想不到那麼多有
今晚大約1800 黎到尖沙咀依間分店

地方頗大,座位舒適。今晚坐落地玻璃窗位👍🏻
🌟果味蒜香烤雞+黑椒烤雞 (辣) $218

果味蒜香烤雞 :

充滿蒜香、加上果味醬嘅配合
真係好味到唔知點形容,超正喔!
加少少檸檬汁味道會更香
黑椒烤雞:

這款味道同樣帶甜,但滲著淡淡的黑椒香
不算偏辣、整體味道比第一款濃。
兩款烤雞真正各有特色,一件接一件,食到停唔到口
雞胸肉甜辣筋面 $130

這是一款煙韌筋麵和鮮嫩雞胸肉伴以韓式甜辣醬的冷盤。
賣相相當吸引、份量都意想不到那麼多
有新鮮嫩綠沙律菜、洋蔥、雞絲
底部有煙韌嘅筋麵
甜辣醬是另行上的,自行添加調味,挻惹味。
🌟香桃韓式米酒$150

每次黎Goobne,都必點依款米酒。
這款淺粉色的米酒,還有著酸酸甜甜的香桃乳酪清香。味道又不會過濃及過甜,酸甜口味亦挺開胃。