🍄🍄知道最近K11Musea 開左間好有特式既餐廳,適逢打完風第二日天氣好好,點都要出去散下心!這間餐廳位於五樓,原來餐廳唔算很大,一眼就望曬,但就被佢既設計深深吸引住,眼睛去旅行呀!好感動🥺😭,太掛住旅行勒!其實🍄🍄係同朋友一齊試佢既Wanderlusling Afternoon Tea 既首先,先黎36個月伊比利亞火腿拼盤,多士仔配火腿好開胃!三層Tea 最頂層係頂級魚子醬,可以配埋其他配料如蛋絲、洋蔥、沙律醬等加在一塊細細的薄包上,魚子醬係好鮮味😊😋😋中層係醎點為主:有西班牙炸蝦多士、雞亦仔、炸迷你池魚、酥炸蟹鉗、炸牛油果配蟹肉、炸鮮蠔、燒魷魚等。雖然感覺這一層食物係大路野,但🍄🍄覺得幾好味!最底層係甜品(廚師發板四款無得揀)有檸檬芝士蛋糕、無花果奶油蛋糕、車厘子奶油酥、網紋蜜瓜奶油蛋糕,感覺甜品味道一般!意外驚喜係自家製香蕉和藍莓士多啤梨窩夫,窩夫脆口,整體份量剛剛好!最後飲品都係咖啡、茶果d啦!🍄🍄點左ice latte, 味道都唔錯!食物質數係可以既,最重要係個環境好有旅行feel, 但訂位時最好選擇坐在螢幕前,因為可以拍到較好的照片。螢幕上會定時轉不同的風景,例如有巨大海

首先,先黎36個月伊比利亞火腿拼盤,多士仔配火腿好開胃!

最底層係甜品廚師發板四款無得揀)有檸檬芝士蛋糕、無花果奶油蛋糕、車厘子奶油酥、網紋蜜瓜奶油蛋糕,感覺甜品味道一般!

螢幕上會定時轉不同的風景,例如有巨大海龜、海洋世界的漂亮魚兒、有歐洲風情的景色、有夕陽美景、最後也有香港東方之珠的夜景。

如果停留的時間較長,就可以看到不同的風景,這樣就像是眼睛去旅行一樣,好像去了沖繩的水族館、歐洲寫意的街頭,給現在我們不能去旅行的一個好好慰寂的地方,值得推介!
2021-10-11