2014-08-25 4365 瀏覽
一個全牛盛宴可以點樣一直牛落去呢 ? 而家就等我為你報導事發現場第一件證物: 牛肉他他其實我未食過牛肉他他,睇電視見人食就食得多,平時見親人地果啲他他都係一層層咁放係個碟到,但眼前依個他他對我黎講幾創新,最少睇起上黎好舒服,唔洗有一大PAT 血淋淋嘅肉放係眼前,然後又可以有啲脆片襯託下,有軟有硬。其實我好驚生牛肉會有一陣血腥味,不過原來食落牛係無嫁喎,軟綿綿加埋小小小牛芝士,添加其他香味同sour cream source,整體感覺係少少咸但帶甜,最緊要係食完會覺得到好清新好想繼續食野,所以證明一 絕對係做好左佢本份。第二件證物:鴨肝配牛肉清湯個湯黎到第一刻,我即刻諗牛清湯,唔係白色嫁咩? 記得平時食清湯腩係偏白嫁喎,因為去第一淡,當然係好清,但一兩秒後就有啖啖牛味開始出現係個口腔裹面,所以就開始越”不”越快啲湯 HAHAHA,最後比人提一提先醒起要食埋奢侈嘅湯渣鴨肝 HAHA ,先食左浸湯果舊鴨肝,咬第一啖驚喜黎啦,點解明明浸左湯嘅鴨肝依然都係可以脆脆地既 ? 之後果陣濃烈嘅肝味就充斥整個口腔,再食埋伴碟果件脆鴨肝…kekeke…完全可以用滿足形容。第三件證物:西冷配牛面肉見到西冷依
一個全牛盛宴可以點樣一直牛落去呢 ? 而家就等我為你報導

事發現場第一件證物: 牛肉他他

第二件證物:鴨肝配牛肉清湯
第三件證物:西冷配牛面肉
見到西冷依個中間紅色既生熟程度,西冷入口有好強既炭燒味,之後再淡淡牛味湧出,而身邊既薯蓉亦都充滿住牛(油)味 XDD,佢個牛面肉認真一絕,好稔有D入口即溶感覺,仲要好有膠質!放心
第四件證物:心太軟配雪糕
最後要食甜品配番心太軟都幾夾,係一貫應有水準既心太軟,一切即有朱古力醬流出,雲尼拿雪糕係movenpick,加埋少少藍莓士多啤梨,外脆內軟好幸福!
題外話/補充資料: Openrice 訂座85折
2014-08-22