2023-12-20
啱啱去完旅行返黎,即刻約好朋友出黎Chill下順便比手信佢先😆我地兩個都係愛飲🍺之人,梗係要邊食飯邊飲野啦,經過麼地道見到有間西餐廳「Jagger」出面有outdoor位置,佈置得充滿聖誕氣氛,今晚就一於揀呢間啦✌🏻炭燒加拿大有骨豬鞍扒厚切嘅豬鞍扒入口帶有炭燒同黑椒嘅香味,外面燒得微微焦,內裡嘅肉仲帶點粉嫩,肉質非常juicy一啲都唔會柴同乾,火侯控制得啱啱好,亦唔需要太多調味,配菜有煙肉焗薯、椰菜苗、翠玉瓜、紅蘿蔔,焗薯粉稔軟綿,啱晒澱粉質愛好者嘅我😆蔬菜味道清甜,值得推介👍🏻Jagger特色火焰德國鹹豬手侍應上枱時會即場點火,最適合打卡📸豬手份量十足,外皮脆卜卜好香口,食落啖啖肉,口感非常豐富,配菜薯角夠脆又熱辣辣,用黎送酒最適合🍸避風塘風味蜆墨魚麵擺盤精美,大蜆砌成花型好吸引,蜆肉肥美又冇沙,墨魚麵口感煙韌彈牙,用避風塘風味去炒意粉,味道辣辣地非常惹味,配上炸蒜令意粉更加香口🌶️🧄Jagger小食拼盤芝麻雞翼、炸魚柳、洋蔥圈、炸薯條可以自行選擇4款炸物,炸粉亦唔會過厚,即叫即炸熱辣辣,魚柳嫩滑配上他他醬香脆可口🐟Butterfly 啱晒女仔飲嘅cocktail,果味rum酒容易入口
炭燒加拿大有骨豬鞍扒
Jagger特色火焰德國鹹豬手
避風塘風味蜆墨魚麵
Jagger小食拼盤
芝麻雞翼、炸魚柳、洋蔥圈、炸薯條
Butterfly
啱晒女仔飲嘅cocktail,果味rum酒容易入口
Tropical Sundae
朋友仔點嘅沙冰,佢話清甜幼滑,好fresh
📍Jagger (尖沙咀)
尖沙咀麼地道31-41號FHP購物中心地下26-30號舖
人均消費:$400-500