餐廳: Café Bohème
資訊:

呢間餐廳設有室外同室内進食範圍,室外可以帶狗狗或寵物。一路睇住d可愛嘅狗狗一路食野,真係好chill好嘆吖!正當我地簡緊食乜好而未落單之際,女外國店員就好似少少不耐煩咁過尼問有無咩幫到我地,一d笑容都無而且語氣仲好似意思“簡完未吖?”,有失興致。最後我地叫左個正常分量嘅卡邦尼意粉、迷你瑪格麗特pizza外加煙三文魚(如果正常分量嘅話係好大塊)、一杯凍咖啡同一杯Mojito酒精飲品。卡邦尼意粉賣相非常靚!有粒圓圓滑滑嘅蛋係正中間。意粉唔係普通嘅質感,食落似手工意粉咁扁扁地又有d口感。不過汁方面好似無一種好香嘅感覺,總係覺得爭少少。而pizza方面,雖然話就話係迷你pizza,但都分到6塊架!面積真係唔細,不過就係薄款嘅 pizza,唔會話超飽肚。薄薄地脆脆地嘅質感,配上番茄汁同芝士,仲有外加嘅煙三文魚,都OK嘅。飲品方面,2杯都好靚。凍咖啡做到分層,外觀一層泡沫一層咖啡一層純白嘅奶,而味道就正正常常啦無乜特別。Mojito我就覺得幾好飲!好fresh好有味,應有嘅薄荷味同青檸味都出到哂。另外佢嘅氣泡唔會太多,個人唔中意太多氣,因為會胃氣脹唔舒服,但呢杯Mojito就對我黎講就剛剛好!總結
總結,食物味道唔算好出色,但贏在食物外觀加上餐廳環境,仲有個種chill 嘅感覺。如果服務員態度再好d就會更好。