2018-10-03 339 瀏覽
星期六連住10月1日Long Weekend,尖沙咀人山人海。喺中環坐完船過嚟,天氣又悶熱,霎時之間醒起Arabica%係附近,就決定朝聖吓。(每次經過IFC分店都有衝動想飲,不過真係太多人排隊啦)Menu要係Cashier個到先有得睇,飲品選擇並唔多,所以都可以好快就決定到,分別叫咗一杯凍同埋熱Caffe Latte,Tall Size $45,其實都算小小貴。雖然買嘅人都好多,不過有3個Staff,所以嘢飲都可以好快就有。鋪頭好整齊,就算有小小被整亂咗,Staff都好快就會執返好D嘢。舖面都幾細,只有一張長櫈大約可以容納6個人,另外鋪頭出邊有啲高嘅細枱放咗係到,方便客人打卡影相。我對咖啡認識唔深,不過都知道自己唔係太喜歡飲帶酸味嘅咖啡,而呢一杯我覺得都幾啱我口味。除咗本身咖啡濃度啱口味之外,牛奶泡沫都好幼滑,熱Latte飲落去個温度啱啱好。

Tall Caffe Latte
2018-09-29