2022-02-07
話說好耐之前平安夜個陣周街都係人 每間餐廳都full曬 最近疫情嚴重都好懷念個陣 希望可以快D正常返 大家見到呢個post都可以save低以後去食!呢間高麗軒係地下 要行樓梯落去 我地係出面睇menu發現係燒肉放題!有齊牛肉 豬肉 海鮮等等 而且仲有韓式料理!💰378(平安夜價錢)呢個價錢有幫我地自動升級 包含左加拿大雪花牛肉 帆立貝 羊架 牛肋骨等等 而本身就有包含牛舌 肉眼扒 牛頸肉 牛仔骨肉等等 齋係牛肉都有超多種 都有自家醃製嘅牛肉 我最鍾意係雪花牛肉同埋牛頸肉 特別軟熟 入口即溶!其他肉類包含黑毛豬腩 五花腩 豬頸肉 仲有少有嘅羊架同蒙古羊肉 雞肉都有好多!海鮮方面有虎蝦 鮮魷魚 同埋青口 帶子等等 燒得耐都特別惹味 魷魚燒完變攣都真係好好玩🤣特別推薦羊肉 又大舊又唔膻 可以拎骨一齊咬添😍仲有蔬菜拼盤 特別健康!熟食方面都有好多韓國料理 除左炒年糕 煎餅等等仲有蛋包魚同埋蛋包蝦 其他仲有炒粉絲 韓式五花腩 最特別就係他他牛肉 係韓式嘅生拌牛肉!但係韓式料理味道比較一般 個人覺得出去食正宗嘅比較好 年糕太軟 煎餅都唔脆 麵粉過多 燒銀鱈魚原來係炸魚 仲要冇調味🥲想食主食都有石
💰378(平安夜價錢)
想食主食都有石鍋拌飯 連湯都超級大碗 人參雞 泡菜湯應有盡有 一碗都夠四個人飲🤣野飲方面可以出去自己攞 有好多汽水 仲有啜啜啫喱!
但係呢度攞飛要自己排隊 而且店員好忙要等好耐先有回應 好彩上菜方面好快而且態度都好返 都見到有好多人食 想食D與眾不同嘅燒肉放題都可以試下呢間 但係韓式料理就不太推薦啦
📌 高麗軒韓國料理 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道46-48號地庫