2022-09-17 398 瀏覽
金玡居趁今日假期,走去故宮文化博物館走返轉,行到有少少肚餓,見到呢度有三間餐廳,決定咗食呢間.由於假期關係,所以三間餐廳都大排長龍,等咗大約15分鐘,終於有位,餐廳樓底好高,而且有落地大玻璃俾你一路食住嘢,一路欣賞海邊嘅風景。安格斯牛肉麻醬拌麵安格斯原來係肥牛,不過肥牛份量都幾多,而且麻醬亦都好多,兩樣加埋都幾夾,不過食到好口乾。黃金雞湯貴妃面個面份量適中,不過去到嘅時候侍應話豉油雞賣晒,要轉蔥油雞,不過我就冇所謂,上菜嘅時候賣相都幾吸引,不過略嫌啲雞有點薄,價錢唔值得咁貴,而且個湯有啲淡。鹽酥雞有六件,性價比高,味道就正常發揮啦。宇治抹茶奶茶甜度可以自由選擇,今次揀咗7分糖,感覺啱啱好,不過略嫌啲冰多咗少少,下次會記得嗌少冰得啦。檸檬冬瓜茶呢個甜到冇得自由選擇,不過夏天嚟講真係幾解渴,幾消暑㗎。
金玡居

安格斯牛肉麻醬拌麵

黃金雞湯貴妃面

鹽酥雞
有六件,性價比高,味道就正常發揮啦。

宇治抹茶奶茶

檸檬冬瓜茶
呢個甜到冇得自由選擇,不過夏天嚟講真係幾解渴,幾消暑㗎。