本人好鍾意食生蠔🦪 同男友初相識亦有一段小小故事 所以今年情人節男友特登揀一間有生蠔嘅餐廳同我過情人節💕今次因為情人節塞車 本身約咗7:30食但係塞完車 搵完位泊車遲咗半個鐘,八點先到本身九點要交枱,所以得返一個鐘後食餐廳環境都可以,餐廳會播懷舊英文老歌,有時又會播啲流行歌 非常跳脫😂唔知係咪book位嘅時候冇講定,要窗邊位侍應安排咗一個好細嘅枱俾我哋兩個人加埋我攞住一大摘花 小手袋同埋花都唔知放喺邊😑*訂位嘅時候要求 窗邊位或者高枱會坐得舒服好多‼️*食物方面,有啲$10雞嘅生蠔我覺得唔值得試,因為真係食咗等於冇食侍應會有張白色紙仔,寫住每日嘅時令生蠔款式嗰啲係比較有性格 特色嘅生蠔 🦪咁個都還可以嘅,但係唔係特別平 口感都🆗啦除咗生蠔頭盤我哋叫咗豬手 同埋 軟殼蟹意粉賣相唔好 但係食落都還可以 我會評為普通西式菜式 無咪特別驚喜 唔知點解叫開 蠔bar/ 蠔站 食嘅生蠔都唔係特別好食而且啲牛扒、飯麵菜式 都比較似椰林閣西式茶餐廳🤭🤣呢一間,我覺得上嚟傾偈飲嘢 食少少蠔會適合過食一餐 full set dinner😛不過可以選擇我都會揀去其他餐廳😅但係最緊要係同邊個人食 所以因為係情人

今次因為情人節塞車 本身約咗7:30食
但係塞完車 搵完位泊車遲咗半個鐘,八點先到
本身九點要交枱,所以得返一個鐘後食

唔知係咪book位嘅時候冇講定,要窗邊位
侍應安排咗一個好細嘅枱俾我哋兩個人
加埋我攞住一大摘花 小手袋同埋花都唔知放喺邊😑

*訂位嘅時候要求 窗邊位或者高枱
會坐得舒服好多‼️*

食物方面,有啲$10雞嘅生蠔
我覺得唔值得試,因為真係食咗等於冇食
侍應會有張白色紙仔,寫住每日嘅時令生蠔款式
嗰啲係比較有性格 特色嘅生蠔 🦪
咁個都還可以嘅,但係唔係特別平 口感都🆗啦
除咗生蠔頭盤
我哋叫咗豬手 同埋 軟殼蟹意粉
而且啲牛扒、飯麵菜式 都比較似椰林閣西式茶餐廳🤭🤣

呢一間,我覺得上嚟傾偈飲嘢 食少少蠔
會適合過食一餐 full set dinner😛
不過可以選擇我都會揀去其他餐廳😅
但係最緊要係同邊個人食 所以因為係情人節對住我嘅情人 自製加分上拉返高少少😁
5分總分 佢都有3分嘅😏