2023-01-05 13 瀏覽
今日係尖沙咀行完街路過一試呢間隱世嘅日式板前料理,入面呢度坐位唔多,但個裝修都幾舒服,啲侍應服務都好好!我哋兩人叫各自叫咗兩個set,一個係1988嘅板前料理套餐再加一個480嘅Light meal炭燒串燒set!先講吓呢個炭燒串燒set,佢有份季節前菜係一份蘿蔔絲漬物,幾開胃,同爽口!之後有一個精選酒肴係呢個雞泡魚乾,佢呢個燒到好軟腍,食落一啲都唔鞋,好有魚味,非常出色!之後就到佢嘅串燒,咁係隨機廚師發板。我哋第一樣係呢個燒牛舌,牛舌佢都好厚切,燒到好入味,食落好有牛嘅奶香。另外雞頸肉好新鮮,燒得好嫩滑,一啲都唔鞋!個茄子醬汁都好出色,燒得好入味!另外仲有燒雞翼係燒到皮脆肉嫩,好香口。個豬腸都好有風味! 最後仲有個燒菠蘿俾你解膩!咁至於另外個版前度呢套餐啦就更加豐富,前菜佢都有三樣,分別係呢一個水母刺身啦海膽豆腐粒同埋呢個漬物!另外仲有時令生蠔一隻,好甜口,入落真係感受到海水嘅沖擊!佢分別有用長蟹蟹嚟作多款料料,有呢個蟹肉茶蒸碗,啲蛋吸收曬啲蟹香,食落好鮮!另外個蟹肉拖羅蓉脆脆真係一絕,好鮮入口即溶!個蟹肉天婦羅啖啖肉,一啲都唔油好足料!最重要一定係呢個炭燒長腳蟹腳,好肥美鮮甜,真係

先講吓呢個炭燒串燒set,佢有份季節前菜係一份

另外仲有時令生蠔一隻,好甜口,入落真係感受到海水嘅沖擊!

最重要一定係呢個炭燒長腳蟹腳,好肥美鮮甜,真係成條蟹肉啖啖肉!

最尾仲有呢個昆布湯野菜同埋和牛打邊爐!啲和牛真係好新鮮入口即化,好夠牛香!打完邊爐後會係湯到加入飯同配料煮成一碗湯飯比你,吸收曬啲牛同菜嘅精華,真係好滿足!

呢間真係唔可以錯過!絕對值得一試!