2022-08-30 501 瀏覽
平日同朋友一齊去左位於尖沙咀嘅Fennel茴香 餐廳食lunch。見評價都唔錯,餐廳喺17樓,坐窗邊位望出去夠開揚,佈置簡潔舒服。Lunch set 選擇都幾多,已經包左沙律吧同special drink, 想飲其他野都有半價優惠。我同朋友叫左 紐西蘭鮮肉眼黑椒汁配黑松露薯蓉炒雜菜 同 香濃蟹頭油大蝦帶子炒意大利粉,加配iced mocha, iced cappuccino。主菜到之前,先去沙律吧轉個圈,選擇都唔少,而且就算我地係2點先到都仲有refill。什菜沙律,華都夫沙律,薯仔沙律,甜薯,南瓜,韓式前菜等。薯仔沙律同韓式前菜個人非常推薦,薯仔沙律調味唔算重,而且薯仔味香濃,大大件但唔會硬,好食!韓式前菜係芽菜再撈左扎肉,呢個配搭配埋調味食落酸酸地,意外地幾清新特別。沙律吧仲有好幾款醬可以自由配搭。紐西蘭鮮肉眼黑椒汁配黑松露薯蓉炒雜菜肉眼扒要左7成熟,切落軟熟,肉質軟嫰。黑松露薯蓉幼滑而且充滿黑松露味,鐘意黑松露可以一試。香濃蟹頭油大蝦帶子炒意大利粉,炒意粉味道香濃,炒意粉有咬口,熟度一致,每啖都食到油香而不膩,大蝦帶子食落新鮮。食物質素相當唔錯!Mocha 同 cappuccin

什菜沙律,華都夫沙律,薯仔沙律,甜薯,南瓜,韓式前菜等。

沙律吧仲有好幾款醬可以自由配搭。

食物質素相當唔錯!

Mocha 同 cappuccino 賣相精緻,飲落都非常香滑,咖啡香濃。cappuccino嘅綿密泡令人難忘。

整體質素高,服務用心,食物美味,環境舒適乾淨~
2022-08-30