2021-02-13 698 瀏覽
女友想食芝士蛋糕,順便試埋午餐啦。估唔到疫情下仲要等位,差唔多2:00pm都話要等15-20分鐘,點知坐左5分鐘就有位喇。先上餐包,法包外脆內軟,而黑糖包同Outback既一樣子味,第一印象唔錯。個Menu以美式餐廳黎講好多選擇,不過我地啱啱食完墨西哥菜,有一半唔駛睇了。剩低有泰式,有好多雞扒菜式,唔係好揀到,最後揀左兩樣未試過既野食:(原來有午餐Menu,送餐湯/飲品)shepherd's pie $188(午餐)原來唔係英式既批,冇酥皮架🤣,係好大舊好濃味既免治牛肉,撈埋薯仔,青椒同其他菜,上面鋪一層芝士薯蓉,浸住好咸既蘑菇肉汁。其實都幾好味既,份量啱啱夠一個人食,同埋唔係好飽肚。(跟餐)墨西哥雜菜湯好多料,口感非常豐富,女友仲想點多一碗添。食埋佢就有小小飽肚了。da vin ci spanner 達文西雞肉長通粉 $156 (午餐)通粉好煙韌,冇比個汁浸淋左,個馬德拉酒原來係好傑既甜酒,幾特別同惹味,雞肉有炒過,正正常常啦。份量都係夠一個人,幾飽既。original cheese cake $77主菜食多左,淨係可以試一款芝士蛋糕,咁就試原味啦。好彩唔係紐約芝士餅,一啲都唔硬,味
女友想食芝士蛋糕,順便試埋午餐啦。

(原來有午餐Menu,送餐湯/飲品)

shepherd's pie $188(午餐)
牧羊人批(小)

(跟餐)墨西哥雜菜湯

達文西雞肉長通粉 (小)

original cheese cake $77
主菜食多左,淨係可以試一款芝士蛋糕,咁就試原味啦。好彩唔係紐約芝士餅,一啲都唔硬,味道係好平衡既,酸甜咸同埋芝士味都啱啱好,冇邊一種味好突出,我地幾鍾意。份量都幾大,兩個人share都唔覺得少。
Original cheese cake

iced coffee 跟餐
係芝士蛋糕既好朋友。齋啡幾香,唔輸俾UCC,點知落左小小奶就被蓋住了味道,個奶都好濃味架。

總結:職員服務好好,地方夠大坐得好舒服(對導盲犬Delta黎講都好大),會再黎。
2021-02-09
牧羊人批(小)
(跟餐)墨西哥雜菜湯
達文西雞肉長通粉 (小)
Original cheese cake