服務差、價錢貴、訂左抬又漏左、從未遇上咁差既服務態度1. 預先訂抬,但去到竟然無booking,等左足足45分鐘好友生日,她說想食韓國菜,係openrice見到依間食評吾錯,就建議食依間,為左吾想等位,我就預先打電話去訂位,本來想訂7:30但有位男生打電話回來話只剩8點或8點後。訂左抬以為無問題啦,我地尋日準時8點到達!點知!張waiting list竟然無我地既booking!話老闆娘一定又漏左啦,叫我地等等,等位期間15分鐘內,都見到漏兩單booking情況!足足等左45分鐘先可以入座!真係好肚餓!2. 價錢貴、服務差、超受委屈的一餐入座前已經睇定食咩!三個女生食量不多,問過部隊鍋三個人食岩岩好!壽命女亦未食過... 咁就試下啦!再加多個蛋包卷,應該夠飽嚕。選依間主因係被15度前菜吸引,問過侍應話可以添食,因為太餓,前菜好快食哂,叫侍應添加幾味,如:紫菜、波菜、魚仔等。他們的樣子已不滿。再食完,見老闆娘好nice係隔離抬又傾又話幫佢地添食,以為佢好好人!點知係雙面人!!!我地問佢可吾可以再加紫菜我地食,佢nononono... 重話要額外收$10/碟!重要黑哂面收番我地之前碟紫菜!

服務差、價錢貴、訂左抬又漏左、從未遇上咁差既服務態度

2. 價錢貴、服務差、超受委屈的一餐

選依間主因係被15度前菜吸引,問過侍應話可以添食,因為太餓,前菜好快食哂,叫侍應添加幾味,如:紫菜、波菜、魚仔等。他們的樣子已不滿。再食完,見老闆娘好nice係隔離抬又傾又話幫佢地添食,以為佢好好人!點知係雙面人!!!我地問佢可吾可以再加紫菜我地食,佢nononono... 重話要額外收$10/碟!重要黑哂面收番我地之前碟紫菜!我地完全o哂嘴!見我地嗌得少就對我地黑面!咩事?重建議我地加多個麵食部隊鍋!無錯!個部隊鍋成$350但無麵食... 要額外加錢!真係太令人失望!叫人加水又吾理!唯有自行加水!老闆娘好緊張過黎望,又話下次食可預先叫吾辣!跟住再收埋碗水。其實我地有叫,但你地無理!重有下次?無下次!絕對吾會再黎!

去過咁多餐廳都未試過咁委屈!
加水加到做賊咁款!訂左位又話無!態度又吾好!老闆娘又雙面人!

價錢貴都算,明明同好友慶祝生日都不歡而散!又有咩意思?搞到好友尷尬,我地又食到成肚火!真係絕對無下次!忍吾住人生第一篇食評就要寫佢!

在此,祝我好友生日快樂,下年再搵過一間令你開心既餐廳食生日飯!

2015-03-13
生日