螢火

Hotaru
2022-07-25 153 瀏覽
🎂友人生日飯。鐵板燒☺️朋友生日,要諗食咩好知道朋友未食過鐵板燒,就一於我發板靜雞雞book位俾surprise 🤭當日order午市套餐(星) (月) 各一大家試,一人前$380位,另加一沙律🥗無特別,普通雜菜加芝麻醬(星)帆立貝,好大粒,一開二都啖啖肉,食到鮮甜味👍🏻(月)鵝肝多士,鵝肝外脆內軟,配合蘋果醬,解膩感覺😋好好食(星)(月)汁煮白鱈魚睇到師傅功架十足,可以系魚同魚皮分開,然後用心煎脆塊魚皮😵煎到我一咬以為食緊餅乾咁脆,利害利害🤗🤗魚好滑,值得一讚,佢個魚湯好香洋蔥味,我連湯一滴不留全清🤣(星)大蝦,好大隻蝦,蝦肉彈牙爽口,連蝦頭膏都啜埋🤭(月)廣島蠔,蠔🦪好飽滿,用櫻花蝦裝飾,黑椒調味,唔腥美國牛肉薄燒,厚燒各一薄燒就係捲着啲羽衣甘藍葱,食落好清新厚燒一口牛,有口感,會比較食得出牛味薄厚都兩隻有特色👍🏻👍🏻櫻花蝦炒飯,師傅用大量嘅櫻花蝦,另到碗飯好鮮蝦味,配上蛋汁,好juice ,食到最尾我都宣佈投降,好飽了🤰🏻到最尾抹茶/海鹽雪糕抹茶好甘,好正,解膩,抹茶控最啱食💁🏻‍♀️海鹽雪糕比較特別,朋友生日,店家幫佢提字🥰最尾會有ipad俾你許願,登上天燈,投影機會顯示到你天燈燈
🎂友人生日飯。鐵板燒☺️
朋友生日,要諗食咩好
知道朋友未食過鐵板燒,就一於我
發板靜雞雞book位俾surprise 🤭

沙律🥗無特別,普通雜菜加芝麻醬

(星)帆立貝,好大粒,一開二都啖啖肉,食到鮮甜味👍🏻
(月)鵝肝多士,鵝肝外脆內軟,配合蘋果醬,解膩感覺😋好好食

(星)(月)汁煮白鱈魚
睇到師傅功架十足,可以系魚同魚皮分開,然後用心煎脆塊魚皮😵
煎到我一咬以為食緊餅乾咁脆,利害利害🤗🤗
魚好滑,值得一讚,佢個魚湯好香洋蔥味,我連湯一滴不留全清🤣

(星)大蝦,好大隻蝦,蝦肉彈牙爽口,連蝦頭膏都啜埋🤭

(月)廣島蠔,蠔🦪好飽滿,用櫻花蝦裝飾,黑椒調味,唔腥

美國牛肉薄燒,厚燒各一
薄燒就係捲着啲羽衣甘藍葱,食落好清新
厚燒一口牛,有口感,會比較食得出牛味
薄厚都兩隻有特色👍🏻👍🏻

到最尾抹茶/海鹽雪糕
抹茶好甘,好正,解膩,抹茶控最啱食💁🏻‍♀️
海鹽雪糕比較特別,朋友生日,店家幫佢提字🥰

最尾會有ipad俾你許願,登上天燈,投影機會顯示到你天燈燈願望,好搞笑💕💕