招聘中
$16,500-$25,000
$15,500-$21,500
$25,000-$28,000
月薪
更多筍工 (5)
2016-03-22 1390 瀏覽
今晚因為大雨關係,唔想係街行黎行去搵野食,於是朋友就介紹左呢間,係地鐵出口就可以直達既餐廳本身想叫2人餐,但諗諗下想試下佢呢度既甜品,於是我就決定散叫喇 睇 menu 以為佢係平時食開既水牛芝士沙律,黎到本身有少少失望,因為心諗係食果樣,但變左第二樣個感覺會唔多好但食落又幾好食,個醬係用生果mix出黎,食落感覺好 fresh , 同所有野好夾,而木瓜食落好清甜,合桃食落脆身,變左有無水牛芝士都唔重要,因為其他野夾埋一齊真係幾好食,呢個絕對建議大家試下而主菜我揀左意粉,黎到見到竟然係好鐘意既意粉幼度,即刻忍唔住要試試佢,因為芝士汁嘛,呢個粗幼度可以吸得多d汁食落去口感適中唔會over cook , 汁夠濃啱曬我呢d重口味唯獨有d細碟,大碟d就好lu甜品我見到好多人都叫窩夫,但平時周圍都有得食到,所以我今次就試試個可麗餅,一黎到發現點解唔係抹茶紅豆既?落單可能手指指睇錯左Lol , 不過我已經比佢既焦糖香蕉吸引住,二話不說咁起動我隻叉🙈,入面係花生醬+香蕉,雪糕係雲尼拿,食落個味好好,同埋個可麗餅好夠熱(記得差唔多時間就叫店員幫手上甜品)呢個簡直係錯有錯著,我返屋企一定會試下整😋 最後

水牛芝士番茄木瓜核桃沙律
唯獨有d細碟,大碟d就好lu
車打芝士大蝦意粉
香蕉可麗餅

最後野飲我就叫左 ☕️

店員教要先咬左個焦糖蕃薯,再用匙羹飲一啖咖啡,再攪混個底d蕃薯,咖啡味唔太重,蕃薯竟然同咖啡係 match 到,好神奇😋👍🏽

飲完好精神去睇戲,但訓唔著係度打左我係 openrice ge 食評😂 因為今晚真係好有驚喜,所以忍唔住要為佢打返篇 comment
啡你莫薯
而朋友果杯士多啤梨奶昔,就非常之少女😌,朋友話唔太甜幾好
士多啤梨奶昔
之前已經聽過呢間餐廳,起初覺得有幾間分店會唔會全部menu都一樣,但友人食過原來每一間裝修& menu 都會唔同,咁我又有藉口再試埋其他分店喇,希望其他既一樣會有驚喜,到時再同大家 share 😛

2016-03-21
水牛芝士番茄木瓜核桃沙律