我倆七點半到達,拎飛等位,等三十張枱,等到八點半終於有位,坐上bar枱。其實餐廳唔大,眼見好多加櫈坐到出去路邊咁滯,亦有露天位。Order左五款點心一款甜品,茗茶選人參烏龍茶最近點心代表crossover蛋黃哥,雖然她不是特別鍾意,但見每枱都嗌一籠,我地又嗌。揾筷子篤穿佢個口,再用力一夾,會有嘔奶嘅效果味道不錯,略嫌唔夠流心,不過外貌加分!腸粉裡面包住蝦春卷,足料,只個就春卷皮林左咬落好爽口,唔油,墨魚子好香好甜每隻蝦餃裡面起碼有三舊蝦,好爽口!!推介另外嗌左蒜香蝦春卷,同春風得意卷入面條蝦春卷一樣,不過就脆好多,建議大家嗌淨蝦春卷!甜品係柚子茶凍,即係啫喱。賣相幾好,不過食落好澀,唔知係塊柚皮影響定係其他原因總括黎講,如果唔係蛋黃哥Fans的話,排一個鐘隊的確有啲唔值,等熱潮過後再來食過吧!

Order左五款點心一款甜品,茗茶選人參烏龍茶
蛋黃哥流心包

味道不錯,略嫌唔夠流心,不過外貌加分!

春風得意卷

腸粉裡面包住蝦春卷,足料,只個就春卷皮林左

墨魚子燒賣

咬落好爽口,唔油,墨魚子好香好甜

蝦餃皇,柚子茶凍

每隻蝦餃裡面起碼有三舊蝦,好爽口!!推介

2015-09-16
蛋黃哥流心包