知道閨密最近工作壓力大,帶她去食下嘢傾下計放鬆下,我哋去咗尖沙咀- 海陸空食韓國嘢。呢度係正宗韓國人主理,門面係咪韓印紅賣好多韓國產品,海陸空呢邊就係餐廳。老闆跟店員都非常熱情款待,一坐低就好耐心介紹比我地有咩推介,我哋好多野都想食所以叫咗幾様來Share。仲會送上幾款韓式前菜小食。🧡藥膳醬油蟹🧡好掛住韓國嘅醬油蟹呀,所以叫左一隻來食,附送一個紫菜煎蛋飯。真係好正☺️食落好鮮甜又多肉多膏,撈埋個紫菜飯食一流。🧡韓式海鮮辣麵🧡勁鍾意佢地麵嘅質地,就算擺耐左時間索左啲湯都唔會變到好淋,海鮮材料也很多,有蟹、魷魚、蝦、青口等,個辣度有少少似辛辣麵嗰種辣,越食越惹味。🧡韓式炸醬麵🧡一直好想試正宗嘅韓式炸醬麵,見到呢度有即刻叫😄 個炸醬甜甜地、有蔬菜洋蔥豬肉等材料,拌勻佢之後食,個麵質好煙韌,好食!🧡韓式糖醋肉🧡肉的外邊炸到好酥脆裏面豬肉完全冇骨厚切啖啖肉,醬汁好特別酸酸甜甜,個汁好夾令到食落去唔會好膩。

🧡藥膳醬油蟹🧡

🧡韓式海鮮辣麵🧡