2016-02-19 365 瀏覽
當晚我地一行4人去完附近婚紗街之後黎到想食韓菜,見呢間未食過,就去試下。舖頭同座位較細,不過環境都尚舒適。店員有d係韓國人,見佢非常親切,講韓文同廣東話,落單又係手寫韓文,諗住呢間舖都幾好,食物應該都好有水準,就叫左一個牛肉蓋飯$7x,一個泡菜煎餅$98,再係佢介紹下叫左芝士火鍋$308 牛肉蓋飯外觀不錯,但食落d飯太軟,牛肉都係。最唔好係d汁好甜好甜,有d似糖水,唔係牛肉既甜味。份量就幾大,不過味道就好一般了。泡菜煎餅外觀不錯,好完整又有厚度,好紅。咬落個面都有脆既口感,好似煎左好耐,不過麵粉可能太多,入面好霖同gel,食食下成個口好gel。4個人竟然食唔晒,因為太gel啦。最後亦最不滿意既係佢介紹既芝士火鍋! !我地等左超過45分鐘,食晒飯同煎餅等左一排都未黎,唔緊要我地唔趕,以等食既心態慢慢停,心諗應該會幾好食。終於黎到,外觀幾靚喎!用3層既甜品架放左食物,有炸薯條,炸年糕,炸紫菜粉絲卷,蘋果片,炸春卷,炸雞胸肉,炸蝦,炸魷魚,餃子。大部分都係炸既,聽落好似好多野,但其實每樣3件左右,唔係好多。但係!d炸物好鬼硬!應該係炸得太耐,炸到食唔到原本食物既質感,得個硬字同油味,好油好硬

但係!

d炸物好鬼硬!應該係炸得太耐,炸到食唔到原本食物既質感,得個硬字同油味,好油好硬唔好食

d芝士唔多,用2個蠟燭座住熔。

一試d芝士,聞落好香芝士味,但食落無味。唉

d芝士仲要唔熔,一 ted咁。搞到d炸物點唔到芝士,芝士黏唔上炸物。 食食下我地4個都唔想食了,等咁耐但竟然咁失望,$308 咁樣真係唔值

唔想食就埋單走人 ,共$508

所以我地決定唔會再黎,韓國廚師都唔保證呢,可能只係宣傳用

芝士鍋炸物
芝士鍋芝士