2016-07-31 1185 瀏覽
約左好耐無見既朋友,下午茶時間想選擇個地方可以坐好耐既地方,就尖沙咀食就揀左呢間~~入到去真係大開眼界,估唔到小小既餐廳既環境都可以咁高貴,餐廳內以白色為主題, 放著高貴大方既皇宮貴族氣式餐桌同台,而且牆壁既佈景係尖沙咀海旁既夜景照,好有浪漫既氣氛!!我地見到餐牌有好多選擇,有午餐,下午茶仲有甜品,由於大家都食唔到太多野,所以focus係下午茶餐牌~~下午茶餐牌有分兩種,一種係小食同埋甜品既下午茶,另一種係英式下午茶,我地頓時比英式下午茶既餐牌吸引左,於是就叫左一個high tea set~~tea set送飲品,於是叫左雜果同青蘋果烏龍茶~我地由最低層食起, 首先食左咸既tunafish三文魚卷, 個卷好夠tunafish沙律, 都唔差~~之後食水果小盤, 裡面有西瓜,火龍果, 士多啤梨, etc... 水果都算新鮮~Rasperry 小盤都唔錯, 酸得黎好清新又開胃Puff就正常啦,如果d cream再凍d會香d~Baked cake唔係新鮮整 所以有d硬...Rasperry cake好味,唔太甜,清清地酸酸地唔"濟"~第二層有個咖喱穌都幾香,熱熱地,好脆好味!杏仁條都值得一讚,

Rasperry 小盤都唔錯, 酸得黎好清新又開胃

Puff就正常啦,如果d cream再凍d會香d~

Baked cake唔係新鮮整 所以有d硬...

第二層有個咖喱穌都幾香,熱熱地,好脆好味!

杏仁條都值得一讚, 甜得黎唔太"濟", 口感鬆脆,正

綠茶Mouse正常,綠茶味唔太濃~

Macaron得個甜字,食唔出紅色同橙色係咩味...

透明玻璃杯仔好tiny,好cute, 入面有芒果粒 同埋cream, 味道都算夾,還可以啦~
貴族氣式既環境
尖沙咀仿真度高既夜景
英式下午茶
真係靚到"dum"一聲!!

賣相唔比酒店high tea差~~
雜果烏龍茶及青蘋果烏龍茶
雜果烏龍茶好清新,甜度岩岩好
但青蘋果烏龍就太甜,可能落多左糖
我地坐左好耐都無趕我地走 而且職員態度好, 又細心

總括而然, 大家想high tea得黎又唔想比咁貴, 呢間係一個好選擇!!
英式下午茶