夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-12-12 51 瀏覽
經過一輪研究和朋友極力推介這家日本午餐omakase🥰 我便一早已Book好哂枱和男朋友來慶祝生日🎂這家食材會因應當時既食材供應,廚師來決定決定菜式。好緊張💗期待廚師會準備咗咩壽司刺身俾我地🤣首先一嚟見到⭐️甘蝦。係男朋友既飛佛😍這是不可錯過的刺身,蝦刺身則有粘粘的口感,能夠感受到獨特的質感,唯有新鮮的甘蝦刺身獨有呢!再來多幾款,款款都十分美味☺️⭐️赤身赤身相對於其他魚部位肉質較為緊實,沒有太多的脂肪。赤身的味道相對較為清淡,並且不會有太濃重的油腥味。⭐️海膽味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶!吃一口,你便明白海膽為何一定係必點。夾住塊超脆既紫菜,成個口感好豐富,味道好balance😎 最後,係美美的甜品時間。⭐️櫻花漬水信玄餅係日本夢幻和菓子啊🥹它外貌晶瑩剔透像水晶球一樣,賣相超靚!晶瑩剔透味道微甜入口即化!餅口感冰涼,吃起來甜度適中。口感香滑,愈食愈滋味。呢餐生日午飯,男朋友十分滿意。⭐️餐廳裝修有格調,氣氛浪漫🌹店員仲好nice,環境又坐得舒服。佢哋嘅菜式賣相同用料都好講究。⭐️食物味道都做得好balance👍🏻 師傅仲要好細心,精心制作每道菜😆 搞到我即刻心郁郁想試埋佢個晚市🫶🏻
這家食材會因應當時既食材供應,廚師來決定決定菜式。
好緊張💗期待廚師會準備咗咩壽司刺身俾我地🤣
首先一嚟見到⭐️甘蝦。
係男朋友既飛佛😍

再來多幾款,款款都十分美味☺️
⭐️赤身
⭐️海膽
味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶!
吃一口,你便明白海膽為何一定係必點。
夾住塊超脆既紫菜,成個口感好豐富,味道好balance😎

最後,係美美的甜品時間。

⭐️櫻花漬水信玄餅
係日本夢幻和菓子啊🥹
它外貌晶瑩剔透像水晶球一樣,賣相超靚!
晶瑩剔透味道微甜入口即化!
餅口感冰涼,吃起來甜度適中。口感香滑,愈食愈滋味。

呢餐生日午飯,男朋友十分滿意。
搞到我即刻心郁郁想試埋佢個晚市🫶🏻