2017-02-05 116 瀏覽
去佐敦見客,客人推介佢屋企附近既呢間原居民,咁見價格都唔算好貴,又見到評語都幾好,咁揀呢一間,所以就訂位食呢一間。平時好怕揸車去油尖旺,因為泊車好麻煩,而且夜晚又約左人飮番兩杯,所以今日決定唔揸車,撘地鐵,餐廳距離佐敦地鐵站大約8分鐘腳程,其實真係幾方便就腳,個客仲方便,屋企落黎5分鐘到,餐廳位置方便大家。餐廳環境一流,而且比較淸靜,加上輕柔的背景音樂,非常適合見客,而且服務好細心好有禮貌,予人感覺好舒服。我點了一個set dinner:前菜意大利風乾火腿伴蜜瓜呢個意大利風乾火腿味道比較濃,所以配蜜瓜一切食味道會好一點,蜜瓜既鮮甜多汁,同埋新鮮清新,正正配合意大利風乾火腿的乾身及濃郁的味道,這一個複雜的味道配撘簡直是天依無縫!香煎法國海鱸魚日本帶子皇虎蝦伴龍蝦汁鱸魚由法國運港,而帶子皇選用日本,食材來源地都比較可靠,所以食物質素非常高。由於食材質量好,以香煎這個比較簡單既烹調方式就最好不過,不用其他調味料,只用少許鹽去提升海鮮的鮮味,是明智之舉。法國海鱸魚鮮甜,肉質新鮮,鱸魚的表面煎到金黃色,既香囗又帶少少脆的囗感,非常出色。帶子皇肥厚大隻,口感彈牙而且鮮味十足,不加任何醬汁食都一流!
我點了一個set dinner:
前菜
意大利風乾火腿伴蜜瓜
香煎法國海鱸魚日本帶子皇虎蝦伴龍蝦汁
鱸魚由法國運港,而帶子皇選用日本,食材來源地都比較可靠,所以食物質素非常高。由於食材質量好,以香煎這個比較簡單既烹調方式就最好不過,不用其他調味料,只用少許鹽去提升海鮮的鮮味,是明智之舉。法國海鱸魚鮮甜,肉質新鮮,鱸魚的表面煎到金黃色,既香囗又帶少少脆的囗感,非常出色。帶子皇肥厚大隻,口感彈牙而且鮮味十足,不加任何醬汁食都一流!虎蝦已經剝殻,非常細心,虎蝦大隻多肉,肉質新鮮,都不俗。我對這碟海鮮大全非常滿意,海鮮既鮮味配上適切高質的烹調方式,極為滿意。
我和客人都力讚這餐廳,不論食物質素、環境和服務都非常高,十分滿意!