2024-03-13 327 瀏覽
好耐無食韓燒 ,係尖沙咀行完街就揀左呢間韓燒試試!呢度係非常地道嘅韓國餐廳,店內職員大部份都係韓國人~用上韓式圓形嘅爐桌,裝修寬敞,環境幾舒服!-前菜有五款,包括泡菜、豆芽、麻油菠菜、醃青瓜等。泡菜同豆芽好爽脆,非常開胃,忍不住不停refill !-呢度的燒肉鐵板是龜背造型,傳熱快之餘,燒得均勻,唔會易燶。我地點左牛豬肉拼盤,咁樣每款肉都品嚐一下!分別有特級牛肋肉、醬醃板腱肉、肩胛肉、五花肉、豬肋骨 、豬頸肉,位量都幾多,夠哂兩個人食!超長的醬醃板腱肉,醃得好入味,肉質新鮮軟嫩。特級牛肋骨油脂分佈均勻,牛味濃郁!肩胛肉雪花紋幾靚,厚切得黎口感不錯!豬頸肉好爽口,而燒過後的五花肉香口又juicy,油脂比例剛好!會跟埋新鮮生菜可以包住食解下膩,生菜可無限refill !-跟餐仲有大醬湯,熱騰騰啱哂冬天飲,味道好濃郁,入面有好多蜆肉,仲有翠玉瓜、菇粒,非常足料。-另外有多款韓國飲料,飲住滿滿果肉嘅提子汽水非常解膩!-呢度氣氛唔錯,幾啱一班人聚會,下次會再黎😆
好耐無食韓燒 ,係尖沙咀行完街就揀左呢間韓燒試試!

呢度的燒肉鐵板是龜背造型,傳熱快之餘,燒得均勻,唔會易燶。

超長的醬醃板腱肉,醃得好入味,肉質新鮮軟嫩。

特級牛肋骨油脂分佈均勻,牛味濃郁!
肩胛肉雪花紋幾靚,厚切得黎口感不錯!

會跟埋新鮮生菜可以包住食解下膩,生菜可無限refill !

另外有多款韓國飲料,飲住滿滿果肉嘅提子汽水非常解膩!

呢度氣氛唔錯,幾啱一班人聚會,下次會再黎😆
  • 大醬湯
  • 前菜