2009-08-14 5 瀏覽
今次係第一次寫食評.平時食dinner buffet多, 今次第一次一家人食lunch buffet. 兩年前我們一家帶埋公公婆婆一起去食dinner buffet, 都覺得食物幾唔錯, 收費合理.入去之後, 我同老公都行了一轉, 睇下有乜野岩食, 大家都認為lunch buffet來講都幾多野食, 唔差得過dinner buffet.最得意係熱盆食物好多都係用一隻好細碟子裝住d食物, 好特式及別緻, 樣樣少少地, 可以試多幾款, 份量岩岩好, 唔會太多, 真有心思.冷盆====次身 ~ 一份三小片, 雖然細細片, 但新鮮.壽司 ~ ok日式冷盆 ~ 分開細細碟上, 唔浪費生蠔 ~ 即開即食, 好新鮮, 好味, 正 !!凍蝦 ~ 大隻, 新鮮及彈口沙律 ~ 海撒沙拉即叫即撈, 好新鮮 ! 冷麵 ~ 有兩種款式和牛 ~ 鮮味, 可惜太細碟, 好唔夠喉熱盆====海鮮湯 ~ 即叫即煮, 等3-5分鐘, 入面有青口, 蝦, 魚片, 等等西冷扒 ~ 即叫即切, 新鮮有肉味, 仲可以厚切, 食幾片已經回本焗薯意大利pizza ~ 材料新鮮, 海鮮味, 批薄, 好脆咖哩魚 ~ 好香, 不過無
今次係第一次寫食評.
冷盆
====
次身 ~ 一份三小片, 雖然細細片, 但新鮮.
壽司 ~ ok
日式冷盆 ~ 分開細細碟上, 唔浪費
生蠔 ~ 即開即食, 好新鮮, 好味, 正 !!
凍蝦 ~ 大隻, 新鮮及彈口
沙律 ~ 海撒沙拉即叫即撈, 好新鮮 !
冷麵 ~ 有兩種款式
和牛 ~ 鮮味, 可惜太細碟, 好唔夠喉
熱盆
焗薯
意大利pizza ~ 材料新鮮, 海鮮味, 批薄, 好脆
咖哩魚 ~ 好香, 不過無試過
印度薄餅 ~ 配咖哩汁, 正
炒龍利球 ~ 好滑好味
炒海鮮 ~ 好味 !!
羊 ~ 掛住食其他野, 無望個全名
牛 ~掛住食其他野, 無望個全名
雞 ~掛住食其他野, 無望個全名
炒菜 ~ 普通, 但菜甜
燒物 ~ 多春魚, 脆肉瓜
油雞, 叉燒
粉麵檔 ~ 即叫即煮

甜品 (賣相好, 樣樣細細件, 一杯杯, 一碟碟裝好 )
====
梳乎里 ~ 好香好味, 不太甜, 口味岩岩好 !
木糠布甸 ~ 好幼滑, 太飽都忍唔住食了兩小杯
芒果布丁 ~ 細細杯, 幼滑不太甜
奶凍 ~ 好香奶味
朱古力mosse ~ 太甜
杞子桂花糕 ~ 一小碟有兩小片, 片片都有杞子, 好清甜 !
夾餅 ~ 細細件, 唔浪費
pan cake ~ 即叫即整, 熱騰騰, 好新鮮
火焰水果 ~ 我無食到
朱古力噴泉 ~ 棉花糖, 馬仔 (第一次見)
豆腐布甸 ~ 切到四四方方一粒, 好清香豆腐味
紅豆綠茶蛋糕 ~ 粒粒紅豆, 無花無假, 綠茶味及紅豆味好平均,
豆腐花 ~ 囡囡說好香好滑
水果 ~ 西瓜, 縐皮瓜, 菠蘿
糖水
雪糕 ~ 有6種味道, 好多客人爭住食, 不過因為我們吃得太飽, 食不下

意外驚喜係7歲以下小童免費, 用埋compass visa仲有8折添, 2大2細同行, 加埋一, 都係 $321左右, 除四等於 $80一位, 非常抵食.
2009-08-13
  • 即開生蠔