2023-04-20
日式燒肉、韓式燒肉就食得多,專食石燒嘅專門店就唔算多,位於尖沙咀黃金地段嘅「牛匠石燒」就係其中一間高CP值嘅餐廳,而且店員服務周到,值得推薦👍🏻仲有一次性圍裙提供就可以更安心食飯😆一打開厚厚嘅餐牌見到有非常多選擇,除咗必食嘅石燒外,仲有已預製嘅飯類、小食等等。我地一行二人就嗌咗唔少嘢食一齊分享👍🏻安格斯牛小排一客有8片厚度適中嘅牛小排,雪花紋理平均,每邊燒3-5秒就已經足夠,建議可以先食原味去感服食材嘅新鮮度,之後可以加埋醬汁同生菜🥬包住食,自製兩種口味無激素雞頸肉雞髀肉就食得多,雞頸肉就少見啲,肉質口感比一般雞肉更有嚼口,加埋熟蒜片一齊食更滋味😋燒原隻日本魷魚🦑必點推薦⭐️原隻日本燒魷魚都幾大隻,塗滿日式燒汁甜甜地咁食唔停口,魷魚唔會燒得過乾身,反而保持爽口彈牙口感👍🏻加少少新鮮檸檬汁仲可以平衡油膩感明太子玉子燒一客3件厚切玉子燒,面頭重點明太子醬為整體加添鹹香味👍🏻牛匠彩虹水果茶超級大杯😎打卡一流📷真材實料成杯都係新鮮水果🍉,果茶嘅甜度適中,加埋水果天然嘅甜味就啱啱好草莓🍓乳酸喜歡乳酸嘅可以選哩款,記得要先攪勻先飲😉新鮮草莓切成粒粒,邊飲邊食到果肉👍🏻
安格斯牛小排
無激素雞頸肉