2024-03-10
細佬最鍾意食日本嘢🇯🇵 今次收工同佢撐檯腳😌 去左食日本燒鳥~話說去完日本食過個次燒鳥omakase(之後會出介紹!),就無係香港🇭🇰搵到過一間咁高質既yakitori🥺❤️ 今次終於俾我搵到!食物品質高、全部都係由日本空運送港😌 師傅亦都非常熱情友善,燒烤技術一流👍 每一道菜都好俾心機去燒,而且好細心,同客人有講有笑👍·🌟前菜(番茄、牛舌)$40前菜係本身規定好~番茄🍅夠新鮮,酸酸甜甜好開胃,牛舌👅慢煮過去非常軟淋!·以下均為1串價錢 (同細佬基本上1人1串 飽到傻左👀)🌟鰻魚 $40超厚肉~外脆內嫩!! 鰻魚肉好肥美、師傅加左啲山椒係表面,令到成個口感非常特別,甜甜麻麻,勁惹味😋 一定要叫!!·🌟豚肉紫蘇卷 $36自己本身勁唔鍾意食紫蘇🤮 然後細佬鍾意食咁咪陪佢試下😷 點知出黎結果很意外,非常好食😯 紫蘇味經過處理過後唔太濃,搭配豚肉非常香口又清新👍·🤍大蔥雞肉 $36雞肉好嫩滑、勁多汁,配埋大蔥,其他太驚豔,呢款算基本款無咩太特別,勝在雞肉夠juicy😋👍·🌟金菇豚肉卷 $38呢款一定唔會出錯,但師傅燒得啱啱好,時間拿捏得非常準確,完全唔會乾到乾曬,裡面金菇爆汁呀!😍·🌟豚肉溏心蛋
🌟前菜(番茄、牛舌)$40
以下均為1串價錢 (同細佬基本上1人1串 飽到傻左👀)
🌟鰻魚 $40
🌟豚肉紫蘇卷 $36
🤍大蔥雞肉 $36
🌟金菇豚肉卷 $38
🌟豚肉溏心蛋 $50
細佬的最愛❤️ 呢款好考師傅功夫!因為要保持住著隻蛋裡面要流心,唔可以過熟!果然係非常香濃既蛋漿👍 爆出黎咁!
🌟免治雞肉棒 $38
我的最愛❤️ 超鍾意呢款雞肉棒!!好多汁、好香口,裡面口感豐富,有脆骨,非常爽口;配埋上面豚肉溏心蛋既蛋漿 OMG 不得了👍
🌟牛舌 $40
極厚切牛舌👅 啖啖爆汁,非常爽口!牛味亦都非常濃郁👍
🌟雞髀肉 $34
勁juicy既雞髀肉~ 超香👍 啖啖肉!
🌟雞翼 $30
燒得勁好既雞翼,外層脆脆,都係一樣肉汁爆發👍
🤍雞腎$32
無咩特別,燒鳥基本款,雞腎爽脆、唔腥👍
🌟雞肝$40
我自己唔太鍾意食雞肝,細佬order左😂 呢款燒得ok,唔會太生,無咩腥味,口感綿密👍
🌟雞心$32
驚艷!師傅燒得啱啱好,時間拿捏到👍 雞心唔會乾,仍然保持到外層彈牙,裡面爽口既感覺~
🌟雞頸肉$32
好食!爽口但仍然保持肉汁👍 覺得呢間舖啲雞肉好有水準,同日本食既有得揮😌
🤍雞尾 $32
比較油既部位,細佬話好似食緊牛筋咁😌 入口即融~ 不過呢款就唔係肉汁為主,係脂肪爆發😂
🌟芝士玉子燒60
未食過咁嫩滑咁香既玉子燒🥺,蛋香味濃,裡面keep住好滑溜👍 芝士係似係creamcheese既感覺,酸酸地,奶香奶香!!
人均:$500+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑🍑