2021-08-31
同朋友約埋想食餐好的,大家都想食omakase,但今次有別以往,唔係食壽司,而係食串燒既omakase,我地都非常期待,餐廳係金巴利街中,沒有光鮮既招牌,係一度木條門後,有種隱世既感覺。Omakase 12道菜 $888🍢雞肉棒用上九州走地雞雞髀肉、雞軟骨,食起上嚟好有口感,連同蛋汁一齊食,味道剛好非常滋味。🥗沙律魚仔配上清甜西班牙蜜瓜,沙律菜調配嘅汁好清新開胃。🥢燒鱈魚乾鱈魚乾自己就食唔少,呢度對比平時食開既較香脆,好似食緊魚香薯片甘,送酒一流。🥢鯖魚沖繩海藻鯖魚半熟魚香味足,配上酸酸甜甜海藻好開胃。🍢南非鮑魚鮑魚鮮味、彈性十足😋🍢明太子意大利青瓜明太子配上意大利青瓜,肉質柔軟,味道香甜。🍢白鱔 加上柚子皮碎,香氣十足,燒得魚皮香脆,鱔肉金黃,肥美甘香,咬落啖啖肉,食落鮮味十足。🍢鹿兒島豚肉粟米芯 有特色的一道串燒,豚肉非常薄,包住粟米芯配上蒜蓉牛油醬,又香又有口感,非常好味。🥰🍢北海道十勝椰子牛肉質軟稔,牛味獨特,對比平時食開嘅牛肉串燒,呢道亦非常出色。🥄昆布清湯燒米餅米餅煙韌,帶有煎香嘅味道,連同湯好夾,好食又好飲。🍡燒菠蘿、綠茶蕨餅菠蘿非常清甜,蕨餅煙韌,食埋呢個甜品,真係非常
Omakase 12道菜 $888
🍢雞肉棒
🥗沙律
魚仔配上清甜西班牙蜜瓜,沙律菜調配嘅汁好清新開胃。
🥢燒鱈魚乾
🥢鯖魚沖繩海藻
鯖魚半熟魚香味足,配上酸酸甜甜海藻好開胃。
🍢南非鮑魚
鮑魚鮮味、彈性十足😋
🍢明太子意大利青瓜
明太子配上意大利青瓜,肉質柔軟,味道香甜。
🍢白鱔
🍢鹿兒島豚肉粟米芯
🍢北海道十勝椰子牛
🥄昆布清湯燒米餅
米餅煙韌,帶有煎香嘅味道,連同湯好夾,好食又好飲。
🍡燒菠蘿、綠茶蕨餅
菠蘿非常清甜,蕨餅煙韌,食埋呢個甜品,真係非常滿足。
總結今晚整餐服務好,食物非常有質素,一定會推薦其他朋友黎食。😊