2023-05-17 549 瀏覽
好耐冇encore哩間日本嘢,今日walkin都有位,咁食啦。牛匠彩虹水果茶,勁大一杯,水果好豐富,有橙,蘋果,火龍果,藍莓等,茶底加左水果泥,飲落水果味勁香,好好飲。桂花果釀四季春,茶底較清淡,伴有少少桂花味,成杯嘢唔會好甜,加咗奶蓋都好清爽。唐揚墨魚咀,墨魚咀炸得脆啵啵,已經過咗油,唔會好滯,沙拉醬加咗少少芥辣,有新意。明太子脆豆腐,豆腐外表焦香,內裡爆曬汁水,明太子醬和豆腐好夾。蒜片同生菜,FD好中意話食肉唔食蒜,樂趣少一半,見到可以加點蒜同生菜,一定叫。厚切特上牛舌COMBO,有4片牛舌同6件牛舌條。牛舌真係好厚切,要燒得耐少少才熟。牛舌質素好高,牛味好重,食落好彈牙。日本A4鹿兒島牛肩肉,上次食完這份牛肉就對佢好有印象。牛肉雪花分明,睇到都覺得質素好高。最重要仲要厚切,搭配埋蒜同生菜簡直冇得輸。湯烏冬,之前食完哩份湯烏冬對佢念念不忘,湯底同日本食到一樣,用足料來烹製,飲落好清甜。溫泉蛋,湯及味素飯,FD食完才記得冇影相,溫泉蛋同味素飯搭配一流。今次食完同上次一樣,質素仲keep得好好,唔錯!

今次食完同上次一樣,質素仲keep得好好,唔錯
2023-05-16