今日同大家推薦一間位於尖沙咀嘅高質壽喜燒 伊勢熊。餐廳以精緻omakase壽喜燒聞名,設計採用木系顏色,裝潢上有日式屏風及少量植物裝飾,風格簡約有心思。餐廳分為吧台及卡位,空間感相當寬敞舒適,俾人嘅感覺放鬆愜意。✨餐廳主廚係黎自日本福岡縣嘅資深日籍久家弘,每道料理佢都會耐心逐一介紹。食物嘅質素唔洗多講,壽喜燒牛肉搭配唔同配料令食材味道昇華,而每一口牛肉都帶住濃郁及嫩滑肉質,個人最鍾意黑松露配料!! 另外仲有兩款蛋蘸汁,其中一款起泡蛋白加埋原粒生蛋黃食落口感都幾正,每道菜都展現左日本料理嘅精髓。當日見到好多到訪客人都係黎慶祝生日或特別日子,送上甜品時仲送即影即有,記錄低你同朋友當下嘅moment!! 📸 餐廳位於尖沙咀地理位置方便,如果想要嘗試正宗壽喜燒料理,伊勢熊絕對係你嘅好選擇! 🍽️おまかせセット 雅 OMAKASE Set MIYABI前菜5品 Assorted Appetizer旬の刺身Seasonal sashimi本日の一品料理 Chef‘s Delight和牛料理 Wagyu Delicacy蒸し物 Steamed Medley和牛A4すき焼き A4 wagyu beef

おまかせセット 雅 OMAKASE Set MIYABI
前菜5品 Assorted Appetizer
旬の刺身Seasonal sashimi
本日の一品料理 Chef‘s Delight
和牛料理 Wagyu Delicacy
蒸し物 Steamed Medley
和牛A4すき焼き A4 wagyu beef sukiyaki
日本野菜7品 Japanese vegetables
ウニと玉子とじご飯 Uni, Egg, Koubu steamed rice
デザートDessert