2022-12-02 638 瀏覽
土生花係一間韓式素食餐廳🌱環境的確幾好,坐得幾舒服,就算週末到訪都唔算多人,適合三五知己打卡同傾吓計👯‍♀️下午茶餐收費都算合理,擺盤幾吸睛。可能素食嘅關係,冇過多嘅調味料,整體味道較淡,不過一切味道又調校得剛剛好。Tea set亦比想像中飽肚,因為咸點有四款食物,兩款都係米飯為主🍙炸山藥都唔錯,清清地又品嘗到本身食材嘅味道。甜食會比咸點較有特色,例如:富有杮合桃卷、韓式麻薯。原來韓國傳統小食都有米通,不過用多啲唔同五穀製成,所以感覺上會健康啲。自家製貝殼蛋糕就相當麻麻,味道有啲太甜之餘,又唔係外脆內軟🫣泡菜煎餅性價比奇低⚠️除咗泡菜同麵粉,真係乜餡料都冇,麵粉感幾重,所以都幾滯,需要用意志力先唔浪費食物,我為自己點咗依碟嘢感到自責🥺Afternoon tea set $498 for 2Kimchi pancake $258

Afternoon tea set $498 for 2
Kimchi pancake $258