2023-03-17 139 瀏覽
朋友之前提過呢間酒吧可以喺半露天,但今日有少凍,入面幾張bar枱坐下算啦,我自己覺得一間酒吧其實嘢食都好緊要,好取決於食物質素而令我想唔想留耐啲同朋友傾偈。一於嚟試吓佢啲嘢食: 紅酒辣汁燴牛肉粒($98): 牛肉粒煮得好淋,辣度都唔會好高,應該10小辣就差唔多。牛肉粒份量都有十幾粒,前菜嚟講算份量算多,仲有幾舊薯角伴碟。自己鍾意佢配上茄汁同mayo, 好少酒吧會咁細心。Jagger特色菠菜芝士雲吞意大利粉($158): 一上碟以為又係嗰啲隻碟好大,其實冇乜特色嘅菜,但係細數原來雲吞份量都有10幾粒,唔算太過分。芝士菠菜味道唔算太突出,都要靠佢本身嘅執佢調味,看似有忌廉同蕃茄,幾惹味嘅。酒量差又需要一啲澱粉質墊底嘅朋友就啱晒啦。Jagger特色火焰德國鹹豬手($198): 啱啱上菜嘅時候職員會問使唔使影相,先會擺定pose,再淋上酒精,真係喺你面前有成呎高嘅視覺效果真係幾震撼。但始終食物質素都要有返咁上下,同樣有薯菜半碟,豬皮真係好脆!!送走真係一流,而且亦都較多肉,幾個朋友Fun應該會幾開心。總結:細看餐牌都係啲送酒嘅小食,而且要加分嘅位係職員都幾健談,俾人感覺好friendly!

一於嚟試吓佢啲嘢食: