2019-07-01
喺尖沙咀兜兜轉傳,由大街穿過小巷,去到依一間生蠔cafe.時間仲早,見到有人喺度坐低飲咖啡玩電腦,因為依間店比較隱蔽所以喺度飲杯咖啡坐下都係唔錯。而我就係為咗依度嘅生蠔而來的點左個B餐包括生蠔刺身拼盤:先食2款小型生蠔包括honey point , 細細隻有少少甜口,美國virginica比較爽口清淡,跟著4款法國蠔majestic N1,la perle noire 同Lambert味道開始加強帶有海水鹹香,Gillardeau N0最大隻最creamy。仲有一版馬糞海膽,北海道道帶子刺身,同埋原隻赤貝,赤貝爽口,鮮甜原本想食龍蝦,點知未返貨所以就食scampi, 即係紐西蘭龍蝦仔,都幾多肉,肉質比大蝦結實。海膽都幾鮮。北海道帶子都唔錯。個餐仲有鵝肝多士,好rich ,其實以跟餐來講,份量都幾大。好濃味嘅龍蝦湯,有少少咸咗D同埋龍蝦鉗意粉,個意粉煮得幾好,龍蝦肉配蟹子洋蔥幾清新。
而我就係為咗依度嘅生蠔而來的
好濃味嘅龍蝦湯,有少少咸咗D
同埋龍蝦鉗意粉,個意粉煮得幾好,龍蝦肉配蟹子洋蔥幾清新。