新開嘅coffee shop 一定要去試,呢間店〝匿埋〞咗喺K11 一個都幾難搵嘅位置🙊 我最鍾意去呢啲喺熱鬧地區,但係又唔會好迫嘅餐廳🥰 Coffeeshop 嘅裝修好cyber feel, 好好坐同埋好舒服🥰除咗環境舒服,佢哋嘅食物真心高質同好味😍😍 (你知好多coffee shop都係打卡好靚但係食物一般)但係呢間啲嘢食真心好食😋😋🔺冬蔭公奶油大蝦意粉好濃好香嘅冬陰公味,酸酸地辣辣地好開胃,個sauce好creamy,意粉軟硬度就al dante👍😋仲有廚師好細心,啲蝦係新鮮蝦仲起埋蝦腸🥰 加分加分👏🏼🔺 花生醬鹹蛋黃金單骨雞翼我好鍾意😍 花生醬同鹹蛋黃都係我嘅最愛,所以佢地mix 埋一齊簡直係perfect😍😍😍 🔺冬蔭公烤粟米呢個冬蔭公粟米就偏辣,但係咬落去粟米本身有嘅甜味啱啱好balance到,外面烤到好脆,咬落就好juicy! Yummy!😍😍🔺 自家製手工英式鬆餅店員同我地講啲scone 係佢地自己人手製作,點都要支持吓,熱辣辣焗好出嚟勁香😍 個scone 嘅texture 係好鬆軟,又唔會好乾,配熱情果醬,好新鮮嘅果香同果肉,同啲scone 好夾👍☕️🔺 Latte食s

冬蔭公奶油大蝦意粉

🔺 自家製手工英式鬆餅

🔺 Latte
食scone 點都要配埋coffee 先夠夾👍

🔺 芒果奇異果乳酪沙冰
出面熱辣辣飲返呢杯冰涼沙冰就最爽,勁refreshing!!😍

同店員傾開先知,原來老闆叫間coffee shop做Awesomeism Cave,係由Awesomeism品牌衍生出嚟嘅餐飲業務,CAVE代表洞穴, 喺K11最隱蔽嘅地方。盤古初開人類居住嘅地方就係由洞穴開始,寓意喺呢度可以誕生所有可能性,亦都係藝術家、音樂家、名人同超級巨星嘅時尚聚會場所。🌟
2022-07-03
冬蔭公奶油大蝦意粉