2018-12-11
轉咗新工一個月,開心嘅係尖沙咀原來比觀塘更加多好嘢食,而且價錢比想像中都要平。同事帶我嚟呢間商業大廈嘅樓上小廚餐廳,價錢真係有驚喜,而且食物有質素😀. 我叫咗個✨咖哩牛腩飯$56,加個時菜$10同埋湯$10;同事叫咗海南雞飯$60,啲飯量多,男士絕對夠飽。先講✨咖哩牛腩飯,配大量嘅薯仔,牛腩用緊牛筋腩,筋嘅部分比較多,啱曬唔鍾意食脂肪嘅我,炆到好腍嘅牛腩入口未算即溶,但係都容易咬開👍;飯真係用一個米線碗裝住,飯量多到我都食唔曬;至於個湯,飲落唔咸,飲完唔頸渴,算係冇味精,又足料,有雞腳同蘿蔔;叫多咗個生菜,加十蚊嚟講唔係得幾條,營養均衡,吸收一人必須要有嘅營養份量😎. 試咗一件同事嘅海南雞,佢加十蚊轉咗雞肶,雞肶好滑,油飯亦都好大碗,唔會真係好油但真係好入味😍。.午餐時間主要做套餐,下午茶有車仔腸粉,睇落好特別,價錢真心唔貴,人均60蚊已經可以好飽。坐電梯期間見到其他樓層都有小廚餐廳,下次可以再試試佢😁