2019-06-08
因為工作關係今日呢到中港城呢邊買啲嘢 就誤打誤撞上咗嚟呢間餐廳 唔食由至可 一食就發現呢間係一間隱世小菜餐廳 - 六合小廚🍚✨✨秘製蜜椒土豆牛腩粒 🐂($108)可以話係呢間餐廳嘅招牌菜 有別於其他餐廳 六合小廚唔用牛柳粒而係用上 比較貴價同味道更好嘅牛腩粒 誠意十足🤤🤤味道方面 每一嚿薯仔同牛腩都沾滿著蜜糖醬汁 加上餐廳廚房嘅熊熊烈火 將薯仔,牛腩, 蜜糖三者融合 形成咗呢道技驚四座嘅小菜,正!👍🏻👍🏻香煎潮式蠔餅 🐚($88)蠔餅一上碟嘅時候餐廳就已經好細心咁幫我哋切開四份 味道值得一讚就係份蠔餅真係煎到脆卜卜 係新鮮同即叫即做嘅蠔餅 👍🏻餐廳重提供咗魚露畀我哋點 但係我就覺得蠔餅本身嘅味道已經好好食唔使點 😋😋蠔餅當然唔少得嘅就係主角 - 蠔😃 雖然啲蠔仔細細粒 但係就偏佈住成份蠔餅 每一啖都充滿蠔嘅鮮味🤗🤗椒絲腐乳通菜🌿 ($58)腐乳味道好香 通菜亦都係新鮮同埋嫩嘅 廚師亦都好有鑊氣🔥 炒得好好味整體而言 價格非常合理 埋單都係每人一百四十幾蚊 食物質素簡直超班 係適合一班人傾心事聚會嘅好地方👍🏻👍🏻
秘製蜜椒土豆牛腩粒 🐂($108)
香煎潮式蠔餅 🐚($88)
椒絲腐乳通菜🌿 ($58)