餐廳仲有多款唔同炒法嘅蟹同特色私房菜料理,座位闊落,店員服務態度友善,感覺舒適。現時蟹做緊八折,而指定菜式有半價優惠,每月更會更新優惠菜單,次次去都有驚喜。🪄鎮店之寶避風塘炒蟹賣相吸睛,採用原隻越南肉蟹,啖啖肉,鮮甜入味,加上特製炸蒜、香蔥和紅辣椒爆炒,每一口蟹肉都吸收左炒料嘅香氣,沾滿濃郁嘅鹹鮮滋味🪄蠔仔肉碎煮葡瓜超級多蠔仔,又大又飽滿,一啲都冇腥味,其中一個喜愛嘅菜式🪄黑蒜牛仔粒牛肉粒口感軟嫩帶有微彈,肉味濃郁,帶有黑蒜嘅辛辣香氣🪄木魚豆腐煲食完避風塘炒蟹比較濃味,嘗試返比較清淡嘅豆腐真係一流🚩翠林辣蟹舫(尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖#addifoodie #addifoodie尖沙咀#尖沙咀美食 #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkig#hkg #foodie #香港餐廳推介 #香港餐廳 #foodstagram #香港美食#吃貨 #香港美食指南 #量角美食推介 打卡熱點#打卡 #翠林辣蟹坊 #避風塘炒蟹

🪄蠔仔肉碎煮葡瓜
超級多蠔仔,又大又飽滿,一啲都冇腥味,其中一個喜愛嘅菜式

🪄黑蒜牛仔粒
牛肉粒口感軟嫩帶有微彈,肉味濃郁,帶有黑蒜嘅辛辣香氣

🪄木魚豆腐煲
食完避風塘炒蟹比較濃味,嘗試返比較清淡嘅豆腐真係一流

🚩翠林辣蟹舫(尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖

#addifoodie #addifoodie尖沙咀