2022-07-02 24 瀏覽
識我嘅朋友都知我最鍾意食日式料理🇯🇵聽朋友介紹尖沙咀亞士厘道有間性價比相當高嘅壽司店🍣主打以親民價錢將優質壽司供食客享用💰特別欣賞師傅對每件壽司嘅認真同心思👨🏻‍🍳海鮮魚產盡顯精湛刀工🔪非常適合想初嘗Omakase的朋友🧡🔸梅 Ume • OMAKASE($398/位)前菜、壽司十款、手卷、湯、甜品⭐️枝豆、榨菜伴芥末八爪魚鹽味枝豆香甜鮮脆✅健康美味😀八爪魚爽脆可口🐙辣勁十足🌶配搭爽脆鹹香嘅榨菜一同食用🥬更添風味🏵⭐️大拖羅大拖羅油潤軟滑✌🏻入口即化💋魚味濃郁豐腴🐠且充滿魚脂香🤗誠意推薦🎀⭐️蜜金鯛 顧名思義👀蜜金鯛就係以蜜柑作為飼料嘅鯛魚🍊所以自身帶有淡淡嘅蜜柑香味💫肉質爽口有彈性😽絕對係味蕾一大享受👍🏻⭐️金目鯛色澤呈鮮紅嘅金目鯛❣️肉質細嫩鮮美🤘🏻魚皮經過微微火炙🔥滲出淡淡油脂香🥳令人回味無窮🗯⭐️梭子魚較為罕見嘅魚類品種🤩梭子魚口感清爽鮮嫩🐟輕微炙烤表皮後💥魚油香相當突出🎊值得一試💟⭐️春子鯛春子鯛為鯛魚幼魚👶🏻色澤粉嫩👏🏻質感柔嫩軟滑🙆🏻‍♀️味道清爽甘甜😼灑上柚子皮🍊更能襯托出春子鯛嘅鮮味💃🏼⭐️鯖魚鯖魚鮮滑可口👄加入紫蘇葉🥬以其獨特天然清香平衡鯖魚腥味😋製作盡顯心思🎉⭐️銀雪魚銀雪魚肥美滑溜
🔸梅 Ume • OMAKASE($398/位)
前菜、壽司十款、手卷、湯、甜品

⭐️枝豆、榨菜伴芥末八爪魚

⭐️大拖羅

⭐️蜜金鯛

⭐️金目鯛

⭐️梭子魚

⭐️春子鯛

⭐️鯖魚

⭐️銀雪魚
銀雪魚肥美滑溜💁🏻‍♀️經炙燒後帶有陣陣焦香🙌🏻再用上蔥粒調味🌱味覺層次相當豐富😝

⭐️赤貝
赤貝橙紅帶光澤☄️入口鮮甜爽脆😻且有濃厚嘅海洋鮮甜味🌊高質抵讚💚

⭐️北海道牡丹蝦
牡丹蝦鮮甜肥美🦐爽口彈牙🦷加入芥末😉以突顯蝦嘅鮮味🏅令人回味無窮🌸

⭐️海膽
杯內分別有兩款海膽✨由韓國直送嘅海膽清香柔滑🇰🇷creamy甘甜😇而北海道海膽則綿密細滑🎌味道較為濃郁🏆食完滿足感 level up👆🏻

⭐️蔥吞拿魚腩手卷
油香滿溢嘅吞拿魚腩🐡配搭香脆紫菜同粒粒分明嘅軟熟壽司飯🍚相當滋味💓

⭐️麵豉湯
足料麵豉湯味道濃郁鮮美🎏調味得宜🤠熱焫焫相當暖胃☀️

⭐️白桃雪葩
雪葩清新香甜🍧桃香四溢🍑有助消暑解膩🧊亦為豐盛嘅一餐作完美終結🎁