2021-02-19
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️諾士佛台既一間酒吧餐廳 🍺除了一般主食外 餐廳仲會提供佐酒小食同雞尾酒 🍸而且環境好有情調 🪄一邊享受美食 一邊把酒談天 🥂❶Grilled Prawn & Avocado Salad🥗 $158對於呢個沙律嘅第一印象係大大碟顏色好colorful🌈有煎香過又爽口彈牙嘅大蝦🦐、香甜肉厚嘅芒果🥭、剛剛熟透嘅牛油果🥑、新鮮翠綠嘅沙律菜 配上自家製甜甜地丶小小辣既沙律醬🌶不得不讚呢個沙律醬嘅味道真係冇得輸 🏆佢令食材變得清新又惹味而且仲好醒胃🌿令人食過唔停 成碟清晒冇難度❷Crispy Pork Knuckle Finger🐖 $128製作嘅時候廚師係會將連皮嘅豬手 切條再炸🔪🐷個豬皮簡直係精粹 點可以唔連皮食✨豬皮既脆係 鬆化酥脆 極度香口🤤豬肉部份肥瘦相間 最重要係入口唔覺得油膩呢個小食真係送酒一流🍷❸Pan-seared Sea Bass Fillet🐟 $178(half)魚皮表面金黃焦香魚肉亦保留到嫩滑既口感🐠仲有西班牙辣肉腸、蝦、蜆作為配菜🥬鮮味十足😚❹Banana Bread Pudding 🍞 $78除咗雪糕之外,其他都係handmade 👨🏽🍳上層面包脆口
諾士佛台既一間酒吧餐廳 🍺
豬肉部份肥瘦相間 最重要係入口唔覺得油膩
呢個小食真係送酒一流🍷
魚皮表面金黃焦香
魚肉亦保留到嫩滑既口感🐠
仲有西班牙辣肉腸、蝦、蜆作為配菜🥬
鮮味十足😚
❹Banana Bread Pudding 🍞 $78
除咗雪糕之外,其他都係handmade 👨🏽🍳
上層面包脆口🥰
下層布丁則柔軟、綿綿 入口質感唔會太過濕潤🍮
就算配上提子冧酒雪糕🍇同拖肥醬 甜度都相對低 😆
一冷一熱既感覺 入口有意想不到既滋味
❺Big Buck Down🍶 $88
呢一杯酒係用上迷迭香松子酒、金巴利、青檸、蛋白調配而成
入口有一種草本獨特嘅芬芳🌱
❻Strawberry Cobbler🍷 $88
呢杯就係用紅酒、小紅莓甜酒、檸檬、紅莓 嘅配搭組合而成
呢個配搭可以令馥郁果香味更加突出🍒
Ps:尖沙咀同西灣河都有分店🏬