2023-01-22
✨尖沙咀精緻藝術甜品✨#mayfoodie_tsimshatsui 有一日同朋友偶然行逛尖沙咀嘅時候, 一齊食咗一間西式餐廳, 入面有好多精緻甜品🍰可以揀, 當中亦都包括有少量嘅正餐👍 想推介俾大家雖然呢一間餐廳喺香港有唔同嘅分店, 今次想集中呢一間位於尖沙咀嘅分店🙈—— 環境方面 ——Rating: 8 out of 10餐廳主打北歐設計, 以灰白色為主… 我哋今次好彩可以坐喺窗邊, 而窗外可以睇到長得好茂盛嘅樹🌳 令到打起卡上嚟非常美觀✨✨ #greenery另外, 如果你手機冇電嘅話,餐廳都可以提供尿袋… 不過可惜上次借完發覺個尿袋好似壞咗🤣🤣 #最後用唔到——- 食物方面 ——-✨Afternoon Tea Set✨Rating: 9 out of 10呢個Tea set只係單憑外貌已經非常美觀👍👍👍打卡一流🤓 非常精緻中間會比較以鹹點為主, 而側邊會係比較多甜品個人認為鹹點做得比較出色👍睇得出餐廳用心製作簡直係視覺與味蕾嘅感受💛十分令人驚喜另外都可以嗌啲花茶做飲品👍 令到成個high tea體驗昇華☕️🫖——- Information ——-📍ATUM Restaurant (
#mayfoodie_tsimshatsui
—— 環境方面 ——
Rating: 8 out of 10
——- 食物方面 ——-
✨Afternoon Tea Set✨
Rating: 9 out of 10
呢個Tea set只係單憑外貌已經非常美觀👍👍👍
打卡一流🤓 非常精緻
中間會比較以鹹點為主, 而側邊會係比較多甜品
個人認為鹹點做得比較出色👍
睇得出餐廳用心製作
簡直係視覺與味蕾嘅感受💛
十分令人驚喜
另外都可以嗌啲花茶做飲品👍
令到成個high tea體驗昇華☕️🫖
——- Information ——-
📍ATUM Restaurant (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓101B號舖