2023-08-07 732 瀏覽
之前都有幫襯過呢間台式餐廳嘅灣仔分店🤓 呢次就嚟咗尖沙咀嘅分店 餐廳裝修簡約 以木色做主調 俾人一種好溫馨嘅感覺🤪滷牛腱肉拌麵滷牛腱肉肥瘦均勻🐮 呢個拌麵係用上陽春麵 幼身嘅麵條都好好攪拌 有辣椒同蔥特嘅配料混合埋食就更加惹味🍜 而且幾鍾意佢個拌麵比較乾爽 加埋有少少辣椒喺面 都幾刺激🌶️ 唔鍾意食辣嘅朋友 仲可以喺攪拌前挑走紅燒牛腩手工滷肉飯呢個紅燒牛腩 本來係配白飯 但係因為朋友好鍾意食滷肉飯 所以就加咗錢食手工滷肉飯🍚 呢度嘅飯粒幾有咬口 配埋滷肉真係好快就可以食晒碗飯 滷肉睇得出用三層肉處理 所以食落嘅口感都唔會太肥🐷 呢個紅燒牛腩炆得非常入味 而且每條都係半肥瘦咁樣 口感軟腍🥰最佳拍檔呢個小食拼盤係鹽酥雞拼台灣香腸 鹽酥雞外層望落比較黑 但係唔係炸得過火嗰種🤣 而係因為以豉油 五香粉等香料醃製🐥 台灣香腸加埋蒜片一齊食 唔會太肥膩👍🏻 呢一個台式嘅最佳拍檔真係必食之選 尤其係佢嘅鹽酥雞 外層酥脆入面仲好Juicy添啊茉香珍珠奶茶呢個珍珠奶茶味道幾好 茉莉綠茶底淡淡地唔會太膩🧋 珍珠煙韌有咬口 幾鍾意佢唔會太硬芝芝芒芒呢啲消暑飲品真係好適合我 芒果沙冰入面食到有少量芒果肉🥭 重點

滷牛腱肉拌麵

最佳拍檔

茉香珍珠奶茶
茉香珍珠奶茶

芝芝芒芒
呢啲消暑飲品真係好適合我 芒果沙冰入面食到有少量芒果肉🥭 重點係擺咗一陣都唔會分開兩層好嚴重 面頭嘅芝士奶蓋味道會好鹹 薄薄地夠晒吊味🧀
芝芝芒芒

尖沙咀呢間分店仲特設台式飲品嘅外賣區域 啱晒鍾意飲手搖飲品嘅上班一族啊😎 夏日炎炎真係要買返杯手搖飲品嘆下呀