雖然疫情持續,仍無影響我出外用餐既次數,happy Friday 既呢晚選擇左到美麗華地庫既cafe ~ 呢間cafe 位於地庫既電梯位置,店內外都有坐位。今次黎係因為掛住佢既咖啡白朱古力西多士,呢款多士可以單點,亦可以點招牌既The Alchemy all day 都會附上2件 3片薄多士中間塗滿咖啡白朱古力,味道突出,入口有質感而且非常香口。 牛角包外層酥脆, 富有牛油香!驟眼睇唔算重份量,但其實食哂係好飽好飽!! 牛油果沙律杯,將牛油果壓碎加埋香草、紅洋蔥幼粒香滑中帶點風味~薯粒既薑味略為重手,有點辣。薯仔質感係爽中帶軟林。仲有香滑炒蛋、煙三文魚、腸仔~ 香煎虎蝦配 蘆筍辣蕃茄汁意粉 將鮮蕃茄打蓉加上辣汁既開胃亦提昇蕃茄既酸甜度,意粉麵條軟硬度剛好。 虎蝦肉質彈牙。該時段部份飲品加主食一起點都有88折,我就點杯Earl Grey Chocolate ~拉左花賣相靚之餘仲有散發著伯爵茶既幽香,加左朱古力都無遮到茶味反而係更突出。老公點左Sparkling Black,本身已經令人提神既black coffee 配上soda 更加有refresh既感覺。
呢間cafe 位於地庫既電梯位置,店內外都有坐位。
今次黎係因為掛住佢既咖啡白朱古力西多士,
呢款多士可以單點,
牛角包外層酥脆, 富有牛油香!
驟眼睇唔算重份量,但其實食哂係好飽好飽!!

薯粒既薑味略為重手,有點辣。薯仔質感係爽中帶軟林。
仲有香滑炒蛋、煙三文魚、腸仔~

香煎虎蝦配 蘆筍辣蕃茄汁意粉
虎蝦肉質彈牙。

該時段部份飲品加主食一起點都有88折,
我就點杯Earl Grey Chocolate ~