餐廳: 一遊
資訊:

2018-07-23 1171 瀏覽
第二次來一遊,因為我和客人第一次在尖沙咀食過後讚不絕口。那天去完書展,剛巧我哋喺灣仔,老公心思思想試吓Kingparrot 的日本居酒屋。我哋本來book八點食,但係佢哋話冇位,我哋8:15到咗其實佢入面一啲都唔full。今次叫嘅食物幾乎我客人喺尖沙咀食嘅一樣除咗今次我哋冇飲酒,同埋點左一個雞肉蕎麥面比牙仔之外。唔知係唔係已經第二次食,所以都知道每一碟菜係乜嘢,冇咗個驚喜定抑或啲生意真係冇尖沙咀咁新鮮?總之如果比我再揀我都會去返尖沙咀嗰間食。我鍾意食魚生帶子,可能係來貨嘅問題,今次食合和中心呢一間真係遜色咗啲,同埋碗鷄肉麵嘅湯底似豉油加水,麵煮得過熟、鷄肉沒味,惟獨那餃子保持水準。以這價錢在港島仍有其他選擇呢!
2018-07-21