2021-10-06
今次嚟到位於尖沙咀厚福街嘅肉搏食堂🍚見到餐廳外表睇落企理乾淨 而且食物睇落幾吸引😆食物主打肉類和刺身丼飯而且又有多款小食!♪( ´θ`)ノ————————————————❶ 慢煮黑豚盛丼 $98一嚟到見到個飯已經覺得好足料\(≧▽≦)/ 賣相好靚✨每一塊黑豚肉切到好薄 而且顏色夠粉嫩😋食落口感軟腍腍 啖啖肉再配上酸忌廉、芝麻醬和生蛋黃汁 啱啱好可以撈飯😚份量都幾多 男仔應該啱啱好夠食~🍚個人覺得呢一款比起牛肉更出色🌟❷ 香煎頂級牛肉配鵝肝丼一嚟到嘅時候覺得擺得個飯好靚🥄♪(´ε` ) 上面擺咗六塊牛肉 鋪滿咗半個飯 而另一面淋上燒汁 最上面有塊鵝肝 略賺煎得唔夠香脆 但油脂感十足!入口即化 都算幾滑~再加啲香蔥做點綴✨每一塊牛肉都經過煎香 牛肉偏瘦 有咬口😚唔會好多筋👍🏻生熟岩岩好 但可以再煎香啲就好啦🙉燒汁甜甜地 好啱撈飯一齊食😋❸ 美國安格斯牛肉球 $38係大大粒安格斯牛肉球🍴要靠自己切開😋一切開發現勁多肉汁🙀入口好似就咁食緊安格斯漢堡中間塊牛🤪不過感覺香脆好多( ´▽`)✨➍ 抹茶鮮奶 $16❺ 紫薯鮮奶 $16個人最欣賞就係依兩杯飲品(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💫 兩杯賣相都好吸引 影相
————————————————
❶ 慢煮黑豚盛丼 $98
❷ 香煎頂級牛肉配鵝肝丼
❸ 美國安格斯牛肉球 $38
➍ 抹茶鮮奶 $16
❺ 紫薯鮮奶 $16
個人最欣賞就係依兩杯飲品(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)💫 兩杯賣相都好吸引 影相都好靚🤭但絕對唔係得個樣! 紫薯鮮奶有濃郁紫薯味 而且個底仲有啲紫薯蓉🍠就算加埋鮮奶飲落一啲都唔膩🥛 抹茶鮮奶個味都好濃 絕對唔係嗰啲好淡得個樣嘅😚
總括嚟講如果經過都可以試吓😚店內啲裝修都唔錯 而且夠晒乾淨 不過土地問題 環境有啲擠迫 拎住啲嘢行入個座位都覺得好逼🧐真係肥少少都過唔到🤰🏼加上店內收嘢速度都幾快 貫徹香港人有效率嘅精神!📢
————————————————
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10