樂酒場 がくさかば

GAKU HALL
2024-03-21 368 瀏覽
就算去完日本, 都係心思思掛住日本嘅居酒屋。 今次朋友就帶我去間充滿日本風味嘅本地居酒屋。裝潢真係好日本,好適合一班人一齊飲酒傾計。兩個人, 照慣例嗌左野飲飲先野飲大大杯我果杯成塊菠羅, 夠哂豪邁。而朋友果杯就有粒粒蜂膠,幾特別。前菜就嗌左個牛油果漬。 牛油果加醬油,食落會似拖羅, 牛油果夠creamy, 食落又真係有d 魚生嘅感覺。明太子蛋捲,,咦 三角形嘅?未見過。。亦諗唔明點整食落有蛋香,入面明太子亦足料值得一試哩個三文魚層層疊有d suprise即場火槍燒燒香左個面, 更加令人食慾大增三文魚,青瓜小卷,魚子,芝士,mix 埋一齊食 勁香口。靚靚刺身拼盤,擺得好靚之餘, 三文魚,帶子,油甘魚,吞拿魚,甜蝦。款款我都鍾意食。刺身擺盤都有講究,有 厚切, 有捲成花。 是正的。蟹膏甲羅燒配多士, 咸咸香香, 配多士香脆, 送酒一流。清酒煮生蠔就真係正, 一路煲, d 蠔香,酒香慢慢飄出黎, 煲到個生蠔慢慢開口。入面蠔肉嫩得黎, 又夠清酒味。飲下酒,食下正野, 傾下計, 過下日本癮

裝潢真係好日本,好適合一班人一齊飲酒傾計。

兩個人, 照慣例嗌左野飲飲先

野飲大大杯
我果杯成塊菠羅, 夠哂豪邁。
而朋友果杯就有粒粒蜂膠,幾特別。

明太子蛋捲,,咦 三角形嘅?
未見過。。亦諗唔明點整

食落有蛋香,入面明太子亦足料
值得一試

哩個三文魚層層疊有d suprise

即場火槍燒

燒香左個面, 更加令人食慾大增
三文魚,青瓜小卷,魚子,芝士,mix 埋一齊食 勁香口。

刺身擺盤都有講究,有 厚切, 有捲成花。 是正的。

蟹膏甲羅燒配多士, 咸咸香香, 配多士香脆, 送酒一流。

入面蠔肉嫩得黎, 又夠清酒味。

飲下酒,食下正野, 傾下計, 過下日本癮
  • 明太子醬厚燒玉子
  • 蟹味噌甲羅燒