2022-11-23
今日同朋友試做完Facial, 就係金馬倫道附近搵左間燒肉食晚餐。見有得食A4和牛,即時拍版入去食。 餐廳裝修以木系為主。最舒服有卡位包箱坐,最適合我哋女仔入去傾下心事。日本鹿兒島A 4牛肩肉 $288鹿兒島A4牛肩非常大塊,燒完之後入口即溶,牛嘅脂肪比例均勻,非常重牛味。另外,仲有蒜片生菜比你包肉食。厚切特上牛舌combo $158牛脷超大條,有切成長條型厚切嘅牛舌,亦有薄切嘅牛舌。燒出來嘅無講厚切或者薄片,肉質非常嫩同彈牙,超濃牛味。 滿足晒喜歡食牛舌,又要唔同咬感嘅我。明太子脆豆腐 $48超鬆脆嘅豆腐外皮,入面豆腐非常滑。 上面淋上一層九洲福崗非常名貴嘅明太子醬在上面。 吊出豆腐嘅豆香,食落去唔會太鹹,剛剛好。炸墨魚咀 $58墨魚咀非常新鮮,再比炸漿包住墨魚咀。食落口感外脆內軟,非常好食。湯烏冬+溫泉蛋味素飯味素飯送剛燒完嘅牛,非常好食。非常彈牙而滑,吸了魚湯湯底嘅味道。不錯。牛匠彩虹水果茶 $68非常足料嘅水果茶有一半都係新鮮生果粒有西柚粒、橙粒、菠蘿粒及梨片。 水果汁再撞落茶入面,非常香同好飲。芝士奶蓋四季春 $38冇加糖水嘅四季春茶, 飲到陣陣茶香。再加上鹹味嘅奶蓋吊味,非
最舒服有卡位包箱坐,最適合我哋女仔入去傾下心事。
日本鹿兒島A 4牛肩肉 $288
厚切特上牛舌combo $158
明太子脆豆腐 $48
炸墨魚咀 $58
湯烏冬+溫泉蛋味素飯
牛匠彩虹水果茶 $68
芝士奶蓋四季春 $38
冇加糖水嘅四季春茶, 飲到陣陣茶香。再加上鹹味嘅奶蓋吊味,非常適合吃完燒肉用來消除油膩。