2025-02-28 143 瀏覽
同閨蜜慶生🎂一定要搵個環境舒適、食材高質、服務一流、生日仲可以寫字畫碟的日本餐廳😍係吧檯位置可以睇到師傅嘅表演真係令人賞心悅目🥰餐廳仲有戶外花園,環境不錯💖𝐏𝐑𝐄𝐌𝐈𝐔𝐌 𝐓𝐄𝐏𝐏𝐀𝐍𝐘𝐀𝐊𝐈 𝐒𝐄𝐓 $2680/兩位🔸海鮮沙律×日本果茄頭盤先黎個海鮮沙律,新鮮沙律菜配上爽彈海蝦,口感清新💫🔸鱈魚白子時令的鱈魚白子,煎到外皮帶點焦脆,有入口即溶嘅口感,記得趁熱食啊💫🔸魚子醬有「海底珍珠」美譽的魚子醬,口感極為香醇,甜美宜人,單食鹹鮮味十足,伴上龍蝦肉一齊食味道更提昇💫🔸龍蝦大大隻龍蝦超級生猛,龍蝦肉配上秘製自家製蝦汁,是極濃厚的龍蝦膏醬,龍蝦肉口感非常新鮮彈牙,非常美味,這道菜成為我最滿足的一環💫🔸日本鮑魚鮑魚超大隻又新鮮,未煮前郁過唔停,起肉切片,口感非常爽口Q彈,配上鮑魚肝醬,令人一試難忘💫🔸鵝肝擺盤靚賣相非常吸引😍 外層煎到金黃香口的鵝肝,油脂相當豐富,入口即溶的口感真係好想再encore😂 漢堡包烘脆,配上鵝肝一齊食,加上黑醋汁能夠中和油膩感💫🔸煙燻吞拿魚腦天視覺與味覺嘅享受😎 師傅係鐵板上點燃禾稈草將吞拿魚腦天灸燒,灸燒後放入玻璃器皿再加上煙燻效果,腦天油脂豐富,口感超嫩滑💫
係吧檯位置可以睇到師傅嘅表演真係令人賞心悅目🥰
餐廳仲有戶外花園,環境不錯💖

🔸海鮮沙律×日本果茄
頭盤先黎個海鮮沙律,新鮮沙律菜配上爽彈海蝦,口感清新💫

🔸鱈魚白子

🔸魚子醬

🔸龍蝦

🔸日本鮑魚

🔸鵝肝

🔸煙燻吞拿魚腦天

🔸A4和牛肉眼

和牛肉眼油脂較其他部分豐富,呈現非常細緻的霜降雪花肉質細嫩,入口即化,配上檸檬鹽味道更提昇💫

🔸大蜆舞茸菇清湯
鮮甜大蜆,菇味香濃,啱晒食完油膩嘅鐵板燒之後飲💫

🔸炒飯

食落甜甜地嘅炒飯,原來加入經汁煮過嘅白飯魚,面層更放上了蘭王太陽蛋,蛋味濃郁,口感更豐富💫

🔸砂糖多士配雪糕
有我最愛嘅抹茶雪糕,配上即製砂糖多士,滋味十足💫

閨蜜生日🎂仲有寫字畫碟既心太軟蛋糕,超開心啊🥳