2023-03-10 301 瀏覽
尖沙咀竟然開了間性價比高的燒肉店,而且每晚都會見到好多人等位!餐廳座位都幾多,每張枱上都有個小小的爐!餐牌上有set可以叫,亦可以單點!801盛Double,這個燒肉盛合有3款肉,分別是大判燒!黑毛和牛肩胛肉、腹前牛小排和蔥鹽味雞腿肉!黑毛和牛肩胛肉雖然是薄片,但是很大塊,只需稍稍燒一燒,就可以食,配上蛋汁和醬油一齊食,味道美味!牛肉味都幾濃,有種入口即溶的感覺!而牛小排已經下了醬汁,食落味道甜甜地,牛小排肉質都幾鬆軟,不錯!蔥鹽味雞腿肉雞肉嫩滑,帶有少少鹽味同蔥花香味,味道不錯!三腹盛Double,三腹盛包括有特上牛胸腹肉、醬油和豚胸腹肉和九州雞胸腹肉!牛胸腹肉味道都幾濃,口感不會太韌!豚肉加上醬油味道好似港式叉燒,食落估唔到咁腍,好好食呢!而雞胸腹肉口感有點爽身,估唔到咁好食!臟盛,這個盛合有辛辣味噌牛腸、醬油和豚胸腹肉和雞心!雞心口感爽身,牛腸用上小煎PAN盛裝,煮得時候直接放上爐面煮熟,牛腸味道辣辣地,味道又濃郁,牛腸口感煙煙韌韌!以上盛合可以加$25配上白飯、湯和泡菜或可加$35配上水冷麵及泡菜!水冷麵味道酸酸味味,麵底口感煙煙韌韌!
餐牌上有set可以叫,亦可以單點!
2023-02-28