2023-04-10 40 瀏覽
原來係尖沙咀H centre開咗間Bar, 門口有門簾所以由外睇唔到Bar內部~侍應帶我地入內Bar台位置,可以一邊睇住Bartender親手製作飲品~又可以同朋友係呢個有音樂陰暗feel環境慢慢聊天~侍應推介我地飲兩款酒精飲品,第一款係Uisuki, 以木盒加煙燻效果裝飾打卡一流, 用Whiskey加入無花果、楓糖漿,帶出淡淡無花果香甜味,Aromatic bitter煙效更完美融合,集香甜、香氣、於一身~第二款係Hi ball imperial,加入香草同培茶,感覺特別清新,菠蘿同柚子lemonade 更帶出熱帶果香味。至於小食都好出色,炸日本白蝦送酒一流,蝦味好突出令人食到停唔到口~鱈魚乾口感煙韌,咬落軟糯但有嚼頭。雞軟骨,雞皮、雞肝、雞心多款串燒好惹味,雞軟骨肉棒蘸住蛋汁食特別滋味~蛋汁香滑得嚟,雞軟骨口感層次豐富~好寫意嘅一晚~